Άρτα: ...Η εκδήλωση ΔΕΝ θύμιζε παρουσίαση βιβλίου...!!


Το Βιβλίο του Δημοσιογράφου Χρήστου Π. Μέγα "ΑΝΑΠΙΑΣΜΑΤΑ - Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου" παρουσιάσθηκε στην Άρτα το Σάββατο 17/11/2018 στις 7:30 μ.μ., σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου "Σκουφάς".  (ΦΩΤΟ)



Ήταν τόσο πολύς ο κόσμος, που παρακολούθησε την εκδήλωση, που κυριολεκτικά άφησε άναυδους τους υπευθύνους της διοργάνωσης που δεν περίμεναν αυτή την κοσμοσυρροή και δίκαια χαρακτηρίσθηκε ως μία απόλυτα πετυχημένη παρουσίαση βιβλίου τα τελευταία χρόνια στην Άρτα.


 Για το βιβλίο μίλησαν:


- Σάββας Ρομπόλης Ομ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
- Παύλος Τσίμας Δημοσιογράφος
- Κώστας Χρυσόγονος Καθηγητής και Ευρωβουλευτής
- Χρήστος Μέγας Συγγραφέας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης 


Την επόμενη μέρα με ανάρτησή του στο fb ο Χρήστος Μέγας σημείωνε ενδεικτικά: 

"Συγκλονιστικά αισθήματα από μια ανεπανάληπτη εκδήλωση!
Τα 'ΑΝΑΠΙΑΣΜΑΤΑ' στην Άρτα κινητοποίησαν εκατοντάδες φίλους και μας γέμισαν αγάπη και περηφάνια.
Μυριάδες Ευχαριστώ στους συμπολίτες μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους του μόχθου για αυτή την μοναδική εμπειρία, για αυτή τη ανείπωτη χαρά!
Σφίγγω το χέρι καθεμιάς και καθενός. Θα μου μείνετε αξέχαστοι"!



 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι περιουσία έχει σήμερα ένας τραπεζικός λογαριασμός του ενός ευρώ με επιτόκιο 5% την χρονιά γέννησης του Χριστού; Πώς ανακαλύφθηκε ο (νέος) κόσμος; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε Νότια (στην Αίγυπτο), ενώ κυνηγούσε τον Δαρείο Ανατολικά; Είναι το νόμισμα εμπόρευμα;

Γιατί τα πεζοδρόμια έχουν νεραντζιές και οι αυλές λεμονιές; Γιατί ορισμένοι είναι και με τους μετανάστες και με την προσφυγιά, ενώ θα έπρεπε να είναι μόνο με τους πρώτους; Έχουν χιούμορ οι οικονομολόγοι; Θα έχουν (κοινωνικά) δικαιώματα τα ρομπότ;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά στο βιβλίο του δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα «ΑΝΑΠΙΑΣΜΑΤΑ-Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου» (εκδόσεις Καμπύλη).

Μέσα από αλλεπάλληλα και αιχμηρά ερωτήματα τα παιδιά θέτουν τα σύγχρονα προβλήματα με διεισδυτική... αφέλεια, ενώ τα σύγχρονα προβλήματα ενυπάρχουν και με τις αυριανές προτάσεις διαφυγής από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης