Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ Άρτας στο Αβελλίνο της Ιταλίας


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ NEVERLAND...MAKE IT REAL

Στην Ιταλία, στο Λύκειο P.E. IMBRIANI του Αβελλίνο, βρέθηκαν από 11/11/18 έως 16/11/18 η Δ/ντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας κ.Τσιφετάκη Ελπίδα και ο καθηγητής του σχολείου κ. Μπόσμος Ιωάννης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που συμμετέχει το σχολείο με θέμα Neverland…make it real.



Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία μιας χώρας όπου οι νόμοι που θα θεσπιστούν θα απαγορεύουν την ύπαρξη κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από 5 χώρες - Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία και Ελλάδα. Η πρώτη αυτή συνάντηση αφορούσε τον σχεδιασμό υλοποίησης του προγράμματος.

Το λογότυπο που επιλέχθηκε να κοσμεί όλα τα έγγραφα του προγράμματος καθώς και οποιοδήποτε σχετικό υλικό θα παραχθεί, είναι η δημιουργία των μαθητών του σχολείου μας, που με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Οι καθηγητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, συμμετείχαν σε σχολικές δραστηριότητες, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με τους ξένους εκπαιδευτικούς. Επίσης έγιναν δεκτοί από τη Δ/ντρια Εκπ/σης και το Δήμαρχο της πόλης.

Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Αβελλίνο και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιταλικό σχολείο τόσο για την επιλογή μας ως εταίρου στο πρόγραμμα όσο και για τη φιλοξενία τους.

Στα 2 χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις καθηγητών –μαθητών στις αντίστοιχες χώρες και το Στρασβούργο, όπου μαθητές και καθηγητές θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες υλοποίησης των στόχων του προγράμματος.

Η πρώτη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα το Φεβρουάριο του 2019 με την συμμετοχή 8 καθηγητών και 20 μαθητών από τα εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα σχολεία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης