Στο Υπερταμείο ήδη τα 2 πρώτα ακίνητα της Άρτας


- Καταχωρήθηκαν στο Κτηματολόγιο

Συντελέσθηκε ήδη η μεταβίβαση της κυριότητας στην ΕΤΑΔ ΑΕ (δηλ. θυγατρική του  Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων), με την αντίστοιχη καταχώριση στο Κτηματολόγιο Άρτας, δύο (2) εκ των (79) συνολικά δημοσίων ακινήτων που ανήκουν στην περιφέρεια του Δήμου Αρταίων και ειδικότερα του ακινήτου όπου στεγάζεται το ΚΤΕΛ Αρτας, εκτάσεως 7.140 τ.μ με ΚΑΕΚ 040100603036 και του διπλανού ακινήτου (με το κιόσκι) εκτάσεως 2.490 τ.μ με ΚΑΕΚ 040100603028. 



Η οριστική πια μεταβίβαση και η απόκτηση της κυριότητας από την Ανώνυμη Εταιρία (ΕΤΑΔ) των δημοσίων αυτών ακινήτων, δηλαδή των ακινήτων του ελληνικού λαού (και δη του αρτινού λαού), έγινε με την υπ΄αριθμ. 559/5-9-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ ΑΕ, σε εφαρμογή του άρθρ.196 του Ν.4389/2016 και φυσικά περιλαμβάνει και άλλα ακίνητα, σε άλλους Δήμους της χώρας (συνολικά 181). 

Αυτή βεβαίως είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες αποφάσεις- μεταγραπτέες πράξεις  στα αντίστοιχα Κτηματολόγια, μέχρι φυσικά να εξαντληθεί όλη η «λίστα της ντροπής»  των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που θα περάσουν στα χέρια των αρπακτικών!

Τα  παραπάνω δύο ακίνητα, εντάσσονται εντός της ευρύτερης παραποτάμιας έκτασης, την οποία υποτίθεται ότι θέλει να αξιοποιήσει και αναπλάσει ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου ν΄αλλάξει την εικόνα της πόλης, για δημόσιο όφελος και για οικονομική και τουριστική  αξιοποίηση. 

Πως όμως θα γίνει αυτό, όταν η κυριότητα περνάει στα χέρια μιας εταιρίας, που σαν στόχο της έχει να εκποιήσει, αξιοποιήσει  και ρευστοποιήσει μία περιουσία, που κάποτε ανήκε μεν στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά τώρα αποτελεί δικό της και μόνο απόκτημα, προκειμένου να φέρει χρήμα στους δανειστές και να ικανοποιηθεί το δημόσιο χρέος, σε βάθος 99 ετών? 

Και με ποια κριτήρια θα γίνει αυτό? Της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος ή αυστηρώς ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και της αναζήτησης του μέγιστου δυνατού οφέλους και κέρδους?   

Η Άρτα χάνει τη γη της, χάνει μέρος της ιστορίας της, χάνει το έδαφος και τα εργαλεία για την ανάπτυξή της! Τι κάνει η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Χ.Τσιρογιάννης γι΄αυτό? Που είναι οι αντίστοιχες νομικές ενέργειες (προσφυγή στο ΣτΕ κλπ) που ομοφώνως αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο? 

Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές τι λένε γι΄αυτό? Η Περιφερειακή Αρχή, οι τοπικοί φορείς, τι σκοπεύουν να κάνουν? Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι όσοι αδιαφορούν, ολιγωρούν, συναινούν ρητά ή σιωπηρά ή απλά παρατηρούν να συντελούνται εξελίξεις ερήμην και σε βάρος του λαού και της δημόσιας περιουσίας.  

Η περιουσία του τόπου μας αλλάζει χέρια.  Ήδη χάσαμε δύο ακίνητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν και τα υπόλοιπα. Τώρα, πριν είναι αργά, οφείλουμε όλοι μας ν΄αντιδράσουμε, ν΄αντισταθούμε και να δράσουμε ανάλογα.-

Άρτα, 19-11-2018

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης