Άρτα:Ημερίδα ενημέρωσης για Άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ


Ο Σύλλογος "Οι Φίλοι του βιβλίου" σε συνεργασία με το Δήμο Άρτας,διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για την άνοια και την νόσο Αλτσχάιμερ, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 . 

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την βοήθεια και την στήριξης της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και την Ιατρική Εταιρία Άρτας. 



Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 11π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου ειδικοί θα ενημερώνουν και θα μοιράζουν έντυπο υλικό σχετικό με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ενημέρωση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 1μ.μ .

Ταυτόχρονα, στις 12 το μεσημέρι στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί βιωματική ενημέρωση των ωφελειών της κίνησης και της άσκησης TAI CHI (υπεύθυνος Δρ.Βασίλης Δρούγας).

Το απόγευμα στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου, θα γίνουν διαλέξεις από ειδικούς, για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά και για την πρόληψη της.

Θα μιλήσουν : Η πρόεδρος της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών, Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος με θέμα "Η άνοια σήμερα" Ο ψυχίατρος Π. Μπακάρας με θέμα "Το στίγμα της άνοιας" Η ψυχολόγος Ε. Ντανάση με θέμα "Η μνήμη και τα προβλήματά της".

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Η ημερίδα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, να τους γνωρίσει τεχνικές υποβοήθησης και πρόληψης της νόσου και να στηρίξει του φροντιστές των πασχόντων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ