Δράση τώρα για να αποτραπεί η παραχώρηση δημοσίων ακινήτων στο Υπερταμείο


- Σοβαρή ανακοίνωση - καταγγελία της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής"

Μετά από συνέχιση της έρευνας που κάναμε στα ΚΑΕΚ των δημοσίων ακινήτων της Άρτας που περνούν στα χέρια του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, εντοπίσαμε μεταξύ άλλων, σημαντικά ακίνητα, ταυτοτικά της φυσιογνωμίας της Άρτας και του πολιτισμού της, αλλά και χρήσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της, όπως:



Δύο σημαντικότατοι αρχαιολογικοί χώροι της αρχαίας Αμβρακίας: ο ναός του Απόλλωνα επί της οδού Β. Πύρρου και μέρος της δυτικής νεκρόπολης επί της οδού Κομμένου, όλη η παραποτάμια- παραλίμνια έκταση 716 και πλέον στρεμμάτων (πέραν της ήδη αναφερθείσας παραποτάμιας έκτασης που περιλαμβάνει τον εκθεσιακό χώρο και τις εκτάσεις γύρω από την Αστυνομία, τα Δικαστήρια κλπ), εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων στους Αγίους Αναργύρους και 61 και πλέον στρεμμάτων στην εθνική οδό Άρτας- Αντιρρίου κοντά στον κόμβο του στρατοπέδου, εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων στη θέση «Μύλοι» και «Γυαλός», εκτάσεις 284 στρεμμάτων περίπου στη θέση Ζαρκαδέϊκα Βλαχέρνας, εκτάσεις 289 στρεμμάτων στη θέση «Γεωργουσοί» Φιλοθέης, εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή Κάτω Παναγιάς και Γλυκορίζου κλπ.

Και φυσικά, αν προσθέσουμε σ΄αυτά και το σημερινό κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και το παλιό Νοσοκομείο (το οποίο αποτελεί ευεργεσία του Αλεξ. Ζάρρα προς τον ελληνικό Δημόσιο με δωρεά που έγινε το έτος 1953 και ειδικό όρο για τη χρήση του ως νοσοκομείο και μόνο), αλλά και την έκταση που επί δεκαετίες διεκδικούσε η τέως Νομαρχία Άρτας για κατασκευή Διοικητηρίου, καταλαβαίνουμε πλέον όλοι μας ότι το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού και του Δήμου της Άρτας, είναι τεράστιο και πρέπει άμεσα ν΄αποτραπεί!

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να αναλάβουν άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή, πρωτοβουλίες σε πολιτικό και νομικό επίπεδο για να αποτραπεί η μεταβίβαση των άνω ακινήτων στα χέρια του Υπερταμείου, το οποίο σε βάθος 99 ετών και προς το σκοπό της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, θα επιχειρήσει να τα εκποιήσει, εκμισθώσει και γενικά αξιοποιήσει για τους σκοπούς του και μόνο, αδιαφορώντας για το καλό της Άρτας και των πολιτών της.

Στα πλαίσια και της χθεσινής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για άσκηση αίτησης ακύρωσης στο ΣΤΕ της υπουργικής απόφασης παραχώρησης (ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018), η προθεσμία της οποίας λήγει σύντομα , για όλους τους Κ.Α.Ε.Κ ακινήτων της Άρτας, που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ αυτό και αφορούν ακίνητα που χρησιμοποιούνται από το Δήμο Αρταίων για δημόσιες και κοινωνικές λειτουργίες.

 Επίσης να αναληφθούν από τον Δήμο, από κοινού με πολίτες και τοπικούς φορείς, πρωτοβουλίες για την ακύρωση από την κυβέρνηση του ΦΕΚ παραχώρησης και την παραμονή των ακινήτων αυτών στην κυριότητα του ελληνικού λαού, με παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, δράσεις, κινητοποιήσεις και άλλες μορφές αγώνα.

Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και το συμφέρον του αρτινού λαού και σύντομα θα κριθούν γι΄αυτό. Ολιγωρίες και υπεκφυγές δεν χωρούν. Δράση τώρα, πριν είναι πλέον αργά.-

Άρτα, 18-10-2018
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης