Πρέβεζα:Ξεκληρίστηκε ολόκληρο κοπάδι από ένα σκύλο


- Πάνω από 55 ζώα νεκρά. Χιλιάδες ευρώ η ζημιά που υπέστη ο κτηνοτρόφος

Σε απόγνωση βρίσκεται κτηνοτρόφος στην Πρέβεζα έπειτα από επίθεση που δέχθηκε το κοπάδι του στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διατηρεί στην περιοχή της ΒΙΠΕ στην Πρέβεζα.



Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τουλάχιστον 85 ζώα φέρεται να εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε λίγες μέρες, ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά, ανεβάζονταν την οικονομική ζημιά σε χιλιάδες ευρώ.

Ως υπαίτιος της σφαγής φέρεται ένας σκύλος λευκού χρώματος, ημίαιμο με διασταύρωση Ντόγκο Αρτζεντίνο, κατά τους ειδικούς.

Ο ίδιος σκύλος, είχε επιτεθεί σε άλλη μονάδα πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, μαζί με άλλα αδέσποτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ζώα.

Αυτό όμως που έγινε το Σάββατο και τις προηγούμενες μέρες ξεπερνά κάθε όριο.
Την πρώτη μέρα ο κτηνοτρόφος βρήκε 30 από τα ζώα του νεκρά και τουλάχιστον άλλα 18 σοβαρά τραυματισμένα. Πολλά από τα οποία μάλιστα κυοφορούσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Την επόμενη μέρα δεκάδες άλλα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά και μάλιστα όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρουσιάζει το PamePreveza.gr, ο φερόμενος ως υπαίτιος των θανάτων, εντοπίστηκε να κοιμάται πάνω στα κουφάρια των νεκρών ζώων.

Κινητοποιήθηκαν οι αρχές αλλά και υπηρεσίες του Δήμου σε μια προσπάθεια να αιχμαλωτιστεί ο σκύλος. Ωστόσο κάτι τέτοιο φάνηκε πως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή ειδικού ο οποίος κατάφερε και τον έπιασε.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο γεγονός πως ο ίδιος σκύλος φέρεται να ήταν αυτός που επιτέθηκε στα ζώα και το προηγούμενο διάστημα.

Ο σκύλος έπειτα από έλεγχο που έγινε δεν φέρει τσιπάκι ενώ οδηγήθηκε στο καταφύγιο αδέσποτων.

Ωστόσο ο κτηνοτρόφος υπέστη οικονομική ζημιά χιλιάδων ευρώ τα οποία χρήματα άγνωστο πότε και από ποιους θα τα λάβει.

 www.pamepreveza.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης