Για τις εξελίξεις στο θέμα της μελέτης ΞΕΝΙΑ Άρτας


- Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αλλαγής

Με έκπληξη και έντονο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την εμπλοκή της Εισαγγελέως Διαφθοράς στο θέμα της διακήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τις Μελέτες ωρίμανσης της Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας και τις καταγγελίες περί φωτογραφικών διατάξεων στον διαγωνισμό αυτό. 



Με προσοχή επίσης διαβάσαμε και την σχετική απάντηση της Δημοτικής Αρχής. Επειδή όμως ούτε γνωρίζουμε, ούτε είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε τίποτε περισσότερο σχετικά με το θέμα αυτό και επειδή εμείς από την αρχή πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε με σθένος ώστε το ΞΕΝΙΑ να διατηρήσει την δημόσια χρήση του και να μετατραπεί σε έναν χώρο πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό για όλο τον αρτινό λαό, δηλώνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

1) Κάθε διαδικασία, μελέτη, έργο και υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, πρέπει πάντα να γίνεται στο πλαίσιο του Νόμου και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνά πάντα και να εγγυάται γι΄αυτό.

Ελπίζουμε να μην ευσταθούν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες περί του αντιθέτου στην υπόθεση του ΞΕΝΙΑ και αναμένουμε τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.

2)Απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το όραμα των αρτινών πολιτών για ένα ΞΕΝΙΑ ανοιχτό, με χρήσεις και λειτουργίες δημόσιες, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την ματαίωση του σχεδίου αυτού και τη λειτουργία του ΞΕΝΙΑ ως ιδιωτικού ξενοδοχείου, προς εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και ιδιοτελών σκοπών ορισμένων κύκλων και προσώπων (πολιτικών και άλλων) καθώς και σε όλους αυτούς που χαιρέκακα μέμφονται τις θέσεις και τον αγώνα που δώσαμε μέχρι σήμερα για το ΞΕΝΙΑ, απαντούμε: «Δεν θα σας περάσει».

Το ΞΕΝΙΑ θα γίνει δημοτικός πολυχώρος πολιτισμού, γιατί αυτό του αρμόζει και αυτό ζητά η τοπική κοινωνία. Ήδη δρομολογήθηκε η διαδικασία και η χρηματοδότηση του έργου αυτού, η οποία με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, ώστε να ανοίξει επιτέλους το ΞΕΝΙΑ και να πάψει ο αποκλεισμός των αρτινών για 25 και πλέον χρόνια από έναν τόσο σημαντικό και ιστορικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η δική μας θέση για την αποκατάσταση και ανακατασκευή του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ θα έπρεπε να προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, ο οποίος και θα διαμόρφωνε αντικειμενικά το πλαίσιο της σχετικής αρχιτεκτονικής μελέτης.

3)Περιμένουμε τις επόμενες μέρες το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς του μελετητικού σχήματος που προέκυψε από τον σχετικό διαγωνισμό και τον έλεγχο νομιμότητας του διαγωνισμού αυτού από την αρμόδια υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και τις πιθανές εξελίξεις αναφορικά με τη δικαστική- ή μη- διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και με βάση τα δεδομένα αυτά, θα τοποθετηθούμε εκ νέου, με γνώμονα πάντα την πλήρη διαφάνεια και το συλλογικό συμφέρον.

- Άρτα, 30- 10-2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης