Ο Αντώνης Κοσσυβάκης ευχαριστεί !!


Με χθεσινή του ανάρτηση στο fb, το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης, εμφανώς συγκινημένος σημειώνει ότι "η Κυριακή ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την Κοιλάδα του Αχελώου αλλά και για μένα προσωπικά". 




Και συνεχίζει στην ευχαριστήρια ανάρτησή του

"Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Γέφυρα Κοράκου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, εξήγγειλε την αναστήλωση της ιστορικής αυτής γέφυρας.

Τα λόγια του μας γέμισαν αισιοδοξία και αποτελούν τη δικαίωση μιας προσπάθειας πολλών χρόνων: "Ήρθε η ώρα να εκπληρώσουμε το χρέος μας, να αναστηλωθεί το γεφύρι".


 Ο Υπουργός αφού περιηγήθηκε στα χωριά της Κοιλάδας και είδε από κοντά τις ομορφιές της αλλά και τις δυσκολίες της ζωής των κατοίκων της εξήγγειλε σημαντικά έργα υποδομών: τον οδικό άξονα Φράξο-Καστανιά-Τετράκωμο που συνδέει τα Τζουμέρκα με την Κοιλάδα του Αχελώου, τον άξονα Μεσόπυργος-Αυλάκι ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση, την ολοκλήρωση του άξονα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη με την από κοινού δέσμευση της Όλγας Γεροβασίλη, Βασίλη Τσίρκα και Γιώργου Δέδε και τέλος τον άξονα Μεσόπυργος-Βουλιαγμένο-Κανάλια ο οποίος και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη μέσω της καλύτερης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό.


Για την τιμή που μου έκαναν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θέλω να ευχαριστήσω τον Christos Spirtzise, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Αλεξανδρος Καχριμανης, Περιφερειάρχη Ηπείρου, τη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, τον B Kaperonis Xristos , Πρόεδρο της αδελφότητας Πηγιωτών Αρτας, την εκπαιδευτικό, Nektaria Stouka, αλλά και τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον φίλο της Κοιλάδας, βουλευτή Σπύρος Δανέλλης , ο οποίος μας στηρίζει και μας επισκέπτεται τακτικά. Η εκδήλωση δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τη μουσική των εξαιρετικών καλλιτεχνών του τόπου μας που συμμετείχαν αφιλοκερδώς: τον Lazaros Tsiampas, τον Δημήτρη Κωσταγιώργο, τον Kostas Kakkos και τον Nikos Kavouras.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογος Γυναικών Λένω Μπότσαρη για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν και για τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που ετοίμασαν, ακόμα μια φορά, για να φιλέψουμε τους επισκέπτες μας.

Συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ