Στο Επιμελητήριο ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα


Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Τρίτη, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Pervin Gjikuria. 

Τον κ. Gjikuria υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Βασίλειος Μαγκούτης. 



Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των επιχειρηματιών της Άρτας με συναδέλφους τους στην Αλβανία. Ο κ. Γιάννης Γκολομάζος αναφέρθηκε στα προϊόντα που παράγουν οι Αρτινές επιχειρήσεις και σε όσα εξάγονται στην γείτονα χώρα.

Υποστήριξε πως οι δασμοί που υπάρχουν στην Αλβανία είναι αποτρεπτικοί για τις εξαγωγές και πρότεινε να τους επανεξετάσουν. Τον ενημέρωσε επίσης, για το έργο INCLUST που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Αλβανία» και στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ο κ. Pervin Gjikuria πρότεινε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, που πιθανότατα ενδιαφέρονται να συμπράξουν. Όπως ανέφερε, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να μεταφέρουν τεχνογνωσία στις Αλβανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται για συνεργασίες, δεδομένης και της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υλοποιούνται Προγράμματα Διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε να συνεχιστούν. Ο κ. Gjikuria δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Άρτας με τα αρμόδια Αλβανικά υπουργεία – κυρίως στο Εξωτερικών & Αγροτικής Ανάπτυξης- και να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας ανέφερε πως θα προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Ηπείρου τη διοργάνωση μιας συνάντησης μεταξύ Επιμελητηρίων της Ηπείρου & της Αλβανίας, με στόχο την διερεύνηση του ενδιαφέροντος για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών και την προώθηση τοπικών προϊόντων στη γείτονα χώρα, πρόταση που δεσμεύτηκε να προωθήσει ο Γενικός πρόξενος. Στον κ. Gjikuria προσφέρθηκε ένα καλάθι με Αρτινά προϊόντα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης