Σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό


Την σύναψη μιας σειράς προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ φορέων (Δήμων και Περιφερειών) ανέθεσε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου ο αρμόδιος Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. 



Στην συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται και προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία περιλαμβάνονται τρία έργα:

Το χιονοδρομικό κέντρο Τζουμέρκων, το οδικό τμήμα από Γεφύρι Πλάκας μέχρι Πράμαντα, αλλά και η κατασκευή οδικού τμήματος Παράκαμψης Φιλιππιάδας για την σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, η μελέτη σύνδεσης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό ξεκίνησε να εκτελείται το 2008 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ολοκληρωθεί, ενώ πρόσφατα δόθηκε μια ακόμη παράταση έως το τέλος του 2018 μετά από τροποποιήσεις που έγιναν στις ερευνητικές εργασίες στο τμήμα από τον ισόπεδο κόβο Λιμποχωβίτη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Φραξύλα.

Σημειώνεται ότι η παράταση αφορά στις ερευνητικές εργασίες που αποτελούν τμήμα της κύριας μελέτης που έργου.

Η κυρίως μελέτη περιλαμβάνει το τμήμα της οδού από την Φιλιππιάδα μέχρι την περιοχή της πόλης της Πρέβεζας μήκους 37,80 χιλιομέτρων περίπου και τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από τον Αρχάγγελο έως την Εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

 http://www.epirus-tv-news.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης