Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Οι φοβερές θερμοκρασίες τους εξαΰλωσαν


- Συγκλονίζει η περιγραφή του Ιατροδικαστή

Είναι ένας εμπειρότατος ιατροδικαστής, όμως η εικόνα των μαζικών καμένων σορών ήταν κάτι που τον έκανε να λυγίσει. Ο κ. Ηλίας Μπογιώκας που μαζί με συναδέλφους του ανέλαβαν το δύσκολο έργο των νεκροτομών των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι περιγράφει μια αβάσταχτη κατάσταση ακόμα και για τον ίδιο. «Το 90% - 95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμένοι και αποτεφρωμένοι», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση και βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο σημείο της φωτιάς αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στις 26 σορούς που βρέθηκαν αγκαλιασμένες στο οικόπεδο της φρίκης λέγοντας:
«Εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς».

«Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να τη σβήσει η Πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους», κατέληξε ο κ. Μπογιώκας.

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών».

 madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου