Σεισμός ΤΩΡΑ στην Καρδίτσα - Αισθητός και στην Άρτα


Σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στην Καρδίτσα. 



Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Μουζάκι.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, όπου σείονταν το έδαφος δυνατά και ακολούθησε βουή. Επίσης έγινε αισθητός και στην Άρτα. 

Παρόλο που η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 80 χιλιόμετρα έγινε αισθητή μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. 

 Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας:

 Εκδήλωση σεισμού στις 10:12, προκαταρκτικό μέγεθος 5 ρίχτερ, επικεντρικη περιοχή 35 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοδυτικά από τα Τρίκαλα, ο σεισμός πρέπει να έχει βάθος, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις, η καταγραφή είναι από το σχολικό σεισμογράφο στα στο Λύκειο Αγνάντων, σε λίγο τα επίσημα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών http://www.gein.noa.gr/el

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοίνωση Σεισμού της 31/08/2018
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 10:12 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 233Χλμ ΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 34Χλμ ΝΝΔ των Τρικάλων

Τέλος και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 30 χλμ νοτιοδυτικά από τα Τρίκαλα και 14 χλμ νοτιδυτικά της Πύλης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ..

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

 Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

 Όπως είπε στο NewsIt.gr, o δήμαρχος Αργιθέας κ.Τσιβόλας, έχουν κλείσει επαρχιακοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν, ενώ συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια και τραυματισμοί.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης