Η Ήπειρος ταξιδεύει στο Ηρώδειο!


Ταξίδι στην Ήπειρο. Στην «Άπειρο - Ήπειρο». Μια μεγάλη μουσικοθεατρική και χορευτική παράσταση, που διοργανώνει η Πανηπειρωτική συνομοσπονδία Ελλάδος. 

Ένα ταξίδι στο μύθο, στην πραγματικότητα και στην ιστορία της Ηπείρου, από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας, που μας αποκαλύπτει τις διαστάσεις του αρχαίου, του βυζαντινού, του νεότερου και του σύγχρονου πολιτισμού της. 



Από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το ιερό μαντείο, την αρχαία Νικόπολη και τον μυθικό Αχέροντα, μέχρι τα θαυμαστά τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια, την «λίμνη των θρύλων με την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, και την ξακουστή μουσική παράδοση του Πωγωνίου, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Η διαχρονική διαδρομή της Ηπείρου στα άκρα της οικουμένης, όπου οι Ηπειρώτες ξεχύθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της.

Η ζωή και τα πάθη τους στο συνεχές ταξίδι τους. Οι ευεργέτες Ηπειρώτες και η μεγάλη προσφορά τους στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον κόσμο. Μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, με μουσική, τραγούδι, χορό, πολυφωνία, θεατρική ερμηνεία, δρώμενα, video προβολές.

 Με την παρακαταθήκη όλων των Ηπειρωτών δημιουργών και την συμμετοχή των λαμπρών αστέρων της μουσικής, (Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Γρηγόρης Καψάλης, Ναπολέων Δάμος, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Κοτσίνης, Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Τζίμας, Μάκης Κιάμος, Κώστας Μήτσης Παγώνα Αθανασίου, Δημήτρης Υφαντής, Θωμάς Κωνσταντίνου, κ.α. ) μαζί με τις επόμενες γενεές μουσικών και ερμηνευτών και με μία πανδαισία Ηπειρώτικων χορών με την συμμετοχή όλων των χορευτικών ομίλων), με ένα μεγάλο σύνολο από εκπροσώπους όλων των τεχνών, των σπουδαίων ηθοποιών της (Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή, Νίκος Αρβανίτης, Θεοδώρα Σιάρκου, Βασίλης Σιάφης, Τάσσος Νούσιας, Νίκος Βερλέκης, Λάμπρος Γραμματικός, Ρηνιώ Μπάλκου – Παπαδοπούλου, Στέλιος Θεοδώρου, κ.α.) και με την οδηγό την λογοτεχνική δημιουργία των σπουδαίων συγγραφέων της Ηπείρου (Κ. Κρυστάλλης, Χ. Χριστοβασίλης, Μ. Γκανάς, Τ. Πορφύρης, Γ. Χουλιαράς, Δ. Χατζής, Χ. Μηλιώνης, Τ. Αβέρωφ, Β. Γκουρογιάννης, Σ. Δημητρίου κ.α.), θα αναδειχθεί η υπέρλαμπρη Ηπειρώτικη δημιουργία, ο ζηλευτός υλικός και άυλος πολιτισμός της, στους αιώνες της ιστορίας της.

 www.epiruspost.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ