Ξεκίνησε στις 6 και διαρκεί έως 11 Αυγούστου στην Κοιλάδα του Αχελώου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST


Ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου (ντοκιμαντέρ) ξεκινά στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου και της Ορεινής Άρτας. 

Η βασική σκέψη και πρόθεση ήταν, και είναι, να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στην κυριολεκτικά πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης, που δεν θα υπήρχε περίπτωση ακόμη και να φανταστεί κανείς, ότι μπορούσε να βρει πρόσβαση και να γίνει πραγματικότητα. (2 ΒΙΝΤΕΟ)




Σε αυτή την πρώτη χρονιά το West Side Μοuntains Doc Fest πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου σε έξι διαφορετικά χωριά της περιοχής.

Τα χωριά αυτά είναι κατά σειρά προβολής τα Μηλιανά, το Διάσελο, η Άνω Πέτρα, Σκουληκαριά,η Καλεντίνη, και η Κοιλάδα του Αχελώου κοντά στο χωριό Γρέβια που θα γίνει και η απονομή των βραβείων δίπλα στην κοίτη του Αχελώου, του υπέροχου αυτού ποταμού και θα επακολουθήσει μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με το River Party που θα ακολουθήσει όλη τη νύχτα αλλά και την ημέρα που ακολουθεί.

Τα θέματα των ταινιών θα είναι ιστορικά, πολιτιστικά, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντολογικά, εργασιακά, αγροτικά, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Το φεστιβάλ θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους.

Το πρόγραμμα των προβολών είναι το πιο κάτω:

6 Αυγούστου Μηλιανά

7 Αυγούστου Διάσελο

8 Αυγούστου Άνω Πέτρα

9 Αυγούστου Άνω Καλεντίνη

10 Αυγούστου Σκουληκαριά

11 Αυγούστου Κοιλάδα Αχελώου (Γρέβια)


Η ώρα έναρξης των βραδινών προβολών είναι 20:30
Οι πρωϊνές προβολές θα γίνονται καθημερινά στην έδρα του Φεστιβάλ τη Σκουληκαριά.

ΒΡΑΒΕΙΑ
1. Μεγάλο Βραβείο
2. Βραβείο σκηνοθεσίας
3. Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

Κάθε νικητής θα λάβει σαν βραβείο περγαμηνή και ένα αγαλματίδιο, έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη, ειδικά φιλοτεχνημένο για το φεστιβάλ West Side Mountains Doc Fest.

Πέρα από τα βραβεία αυτά οι νικητές θα πάρουν και από ένα συλλεκτικό ρολόϊ της Ελβετικής Ωρολογοποιίας VENUS που διανύει το 115ο έτος της λειτουργίας της, υπό την διοίκηση πλέον της Ελληνικής Εταιρείας ΠΑΤΣΕΑΣ Α.Ε.

Η οργάνωση ανήκει στην ΑΜΚΕ Πολιτισμού Canto Mediterraneo και στηρίζεται οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και άλλους φορείς. Τη διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο συνθέτης και σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας.

Δείτε το τρέϊλέρ: 



Δείτε πλάνα από την Κοιλάδα του Αχελώου:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης