Γνωριμία με το Αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας


- Για τα μέλη του Σωματείου «Διάζωμα» και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τόσο το μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, όσο και την Παρηγορήτισσα καταλήγοντας στο ιστορικό Γιοφύρι, είχαν χθες το μεσημέρι μέλη του Σωματείου «Διάζωμα», καθώς και μελών του Πολιτιστικού Σωματείου «Κύκλος» και του Συνδέσου Ελλήνων Εργαζομένων στις Βρυξέλλες «Αργώ»,... 



... στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιούν στην Ήπειρο, για την εξέλιξη του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, ενώ στην επίσκεψη τους συνόδευσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

«Τα μέλη του Σωματείου, καθώς και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωρίζουν από κοντά το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας, το οποίο περιλαμβάνεται στα πέντε θέατρα της Ηπείρου που συνδέονται πολιτιστικά και μέσα από αυτή τη σύνδεση αναπτύσσεται ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, το δικό μας θέατρο είναι το μοναδικό που βρίσκεται εντός αστικού ιστού στην Ήπειρο. Η συγκεκριμένη διαδρομή αποτελεί ένα πολύ καινοτόμο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Σωματείο» Διάζωμα» για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει, στην οποία είμαστε δίπλα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης παρουσίασε και την Πολιτιστική Διαδρομή σύνδεσης των βασικότερων μνημείων της Άρτας, η οποία θα ξεκινά από το ιστορικό Γιοφύρι και θα συνδέει το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δυτική Νεκρόπολη, το Πολυάνδριο, το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, την Αγία Θεοδώρα, τον Άγιο Βασίλειο και θα καταλήγει στο Κάστρο της πόλης.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ για την δημιουργία της Διαδρομής (σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»), η οποία έχει σκοπό να αναδείξει τα μνημεία της περιοχής της Άρτας και οι επισκέπτες θα μπορούν να την διανύσουν είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε χρησιμοποιώντας τα περιφερειακά πάρκινγκ του Δήμου. Τα μέλη του «Διαζώματος», καθώς και τα στελέχη της Ε.Ε. έδειξαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα με την προσπάθεια διασύνδεσης των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ