...Πανέμορφες με το Παγκόσμιο Στέμμα !!


Η Εθνική Γυναικών νίκησε χθες το απόγευμα 2-1 την Νορβηγία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball

ΒΑΣΩ ΣΚΑΡΑ: Αυτή την στιγμή την ονειρευόμουν. Είμαι 45 ετών και είμαι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια !!





Ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό και στο Ελληνικό χάντμπολ έγραψε η Εθνική Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball στο Καζάν της Ρωσίας και για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική έχει εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα World Games που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.
 
Τα «χρυσά» κορίτσια των Μαρίας Καραντώνη και Σοφίας Δημητρίου νίκησαν 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Νορβηγία στα σουτ αουτ και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου!

ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΕΛΛΑΣ 1-2 (14-18, 24-15, 2-5)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Έσκι Αντρέασεν): Χάλτβικ 4, Χαμερσταντ, Βέφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Άαρνταχλ 2, Σάετρε, Πέτερσεν, Τζ. Μπέργκ, Ούγκλαντ 16, Βικ. Μπέργκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Ν. Κεπεσίδου.

Διαιτητές: Μαρτίνεζ- Μονίκο (Ουρουγουάη)

Στα θύματα της τραγωδίας στην Αττική αφιέρωσε η ελληνική αποστολή το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Συγκίνηση, περηφάνια και ανεπανάληπτα συναισθήματα για τα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών Beach Handball που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου.


Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια και συνεργάτιδα της Μαρίας Καραντώνη, Σοφία Δημητρίου είπε: «Αδιαμφισβήτητα πλέον τα κορίτσια μας είναι φτιαγμένα από… χρυσό. Τις κορυφές δύσκολα τις κατακτάς και εμείς δουλέψαμε σκληρά κ μεθοδικά για να τα καταφέρουμε! Θέλω να χαρίσω το πιο όμορφο κ ειλικρινές χαμόγελο μου στον καθηγητή μου κ. Χρήστο Κοτζαμανίδη για την πολύτιμη βοήθεια του! Ο τίτλος είναι αφιερωμένος στις αδικοχαμένες ψυχές από την πυρκαγιά στην Αττική και στους συγγενείς τους που θρηνούν μετά την ανείπωτη τραγωδία που υπέστη η χώρα μας. Έχουμε λυγίσει πολλές φορές για να μην σπάσουμε!».

Η αρχηγός και μεγαλύτερη αθλήτρια σε ηλικία του τουρνουά Βάσω Σκάρα δήλωσε: «Έχω ζήσει τόσα πολλά, αλλά αυτή την στιγμή την ονειρευόμουν. Να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος και να πάρουμε ένα μετάλλιο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά να μην τα παρατάνε ποτέ, να βάζουν νέους στόχους και να το πιστεύουν. Είμαι 45 ετών και είμαι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια».

Η καλύτερη αθλήτρια σε ηλικία του τουρνουά η 16χρονη Νικολίνα Κεπεσίδου σχολίασε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα σημερινά συναισθήματα. .. Μόνο περηφάνια για την Ελλάδα, για μας για όλο το ελληνικό χάντμπολ που γιορτάζει σήμερα. Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες και κυρίως σε αυτούς που δοκιμάζονται αυτό το καιρό από τις τραγικές πυρκαγιές…

Ελπίζω να δώσαμε μια μικρή ελπίδα ότι η Ελλάδα είναι εδώ και όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε από την αρχή. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριες τις προπονήτριες μου όσους μας πίστεψαν κ μας στήριξαν…»

Η Ευγενία Σαμολαδά επεσήμανε: «Είναι τεράστια χαρά και τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε την χώρα μας. Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες για αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα ευχαριστούμε τις προπονήτριες μας και όλους αυτούς που μας στήριξαν σ' αυτήν την προσπάθεια και αφιερώνουμε την νίκη μας στους αδικοχαμένους και τις οικογένειές τους».

Τελική βαθμολογία Α’ ομίλου

1. Ισπανία 6 (6-1)
2. Ελλάδα 4 (5-4)
3. Παραγουάη 2 (3-5)
4. Αυστραλία 0 (2-6)
Τελική βαθμολογία 1ου γκρουπ (Β’ φάση)
1. Ισπανία 10
2. Πολωνία 6
3. Ελλάδα 6
4. Παραγουάη 4
----------------------
5. Ουρουγουάη 2
6. Ταϊπέι 2

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τρίτη 24 Ιουλίου 2018
Ισπανία- Ελλάδα 2-1
Ελλάδα- Αυστραλία 2-1
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Παραγουάη 2-1
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Ταϊπέι 2-0
Ελλάδα- Πολωνία 0-2
Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Ουρουγουάη 2-1
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018
Προημιτελικά
Παραγουάη- Βραζιλία 0-2
Πολωνία- Νορβηγία 1-2
Ελλάδα- Ρωσία 2-1
Ισπανία- Δανία 2-1
Ημιτελικά
Βραζιλία- Νορβηγία 0-2
Ισπανία- Ελλάδα 1-2

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018
Τελικός
Νορβηγία- Ελλάδα 1-2
Στο πλευρό της Εθνικής Γυναικών βρίσκονται η εταιρεία CAP και η Delousil

 http://www.handball.org.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ