Στον Τελικό του Παγκοσμίου η Ελλάδα


Νίκησε την Ισπανία 2-1 και σήμερα στις 17:00 θα παίξει για το χρυσό με την Νορβηγία

Τεράστια επιτυχία και μεγάλη στιγμή αποτελεί για το άθλημα η πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας.



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και με αστείρευτη δύναμη και περίσσιο πάθος μετά την Ρωσία νίκησε 2-1 (14-18, 18-16, 6-2) και εκθρόνισε την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία!

Η Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει ήδη το ασημένιο μετάλλιο, σήμερα στις 17:00 θα παίξει για τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου με αντίπαλο την Νορβηγία.


Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο και θα μεταδοθεί σε live streaming στον σύνδεσμο https://handballrussia2018.com/live/

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στα σουτ άουτ ήταν και πάλι η Μάγδα Κεπεσίδου που σταμάτησε τρία πέναλτι της Ισπανικής ομάδας, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Αποστολίνα Δημητρίου με 12 γκολ.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη επεσήμανε: «Είναι μια τεράστια επιτυχία. Δείξαμε τις δυνατότητες μας. Ο κόσμος μας γνώρισε καλύτερα. Βάζουμε νέους στόχους και προχωράμε.

Είχαμε αναλύσει πολύ καλά το ματς, μπήκαμε λίγο μουδιασμένα, αλλά βρήκαμε ρυθμό. Στα σουτ αουτ μπήκαμε αποφασισμένα και τα καταφέραμε. Αύριο πρωί θα δούμε σε βίντεο την Νορβηγία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, πάμε για την νίκη».

Η τερματοφύλακας της Εθνικής μας Μάγδα Κεπεσίδου δήλωσε: «Αφιερώνουμε αυτή την επιτυχία στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη αυτές τις ημέρες. Είναι μια από τις δυνατότερες στιγμές που έχω ζήσει ως αθλήτρια. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε εμάς. Σήμερα θα παίξουμε χωρίς άγχος. Είμαστε στον τελικό, θα το χαρούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το χρυσό».


Η διεθνής αθλήτρια Αποστολίνα Δημητρίου είπε: «Παρόλο που ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια αυτή για μένα. Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το όνειρο του να βρίσκομαι εδώ και η πρόκριση που κερδίσαμε πέρυσι μου έδωσε δύναμη, πείσμωσα και κατάφερα το στοίχημα που είχα βάλει με τον ίδιο μου τον εαυτό. Σαν ομάδα έχουμε πολύ μεγάλη πίστη, ξέρουμε τις δυνατότητες μας και σήμερα τις έμαθε και όλος ο κόσμος .Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στηρίζει και είναι δίπλα μου, ένα τεράστιο ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες μου για τις στιγμές που ζούμε και τέλος τις προπονήτριες μου».

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 1-2 (18-14, 16-18, 2-6)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λάρα Κόμπος): Σάντζες, Μπατίστα, Ναβαρέτε, Π. Κονεγιέρο 4, Βιζουέτε 14, Σολάνο, Χ. Κονεγιέρο 14, Μενέντες 2, Εντσίνας, Καμαρά.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 4, Σκάρα 4, Μούρνου 6, Μ. Κεπεσίδου 2, Α. Δημητρίου 12, Μάστακα 4, Ν. Κεπεσίδου.

Διαιτητές: Καρίνα- Μασάδο (Πορτογαλία), Αποβολές: 1-2

 Θυμίζουμε ότι με την Εθνική Ομάδα αγωνίζεται και η Βάσω Σκάρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ