Εις πολλά έτη Δέσποτα...!!


Με λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, ο Εσπερινός της Εορτίου μνήμης του Αγίου Καλλινίκου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης.


Η ακολουθία τελέσθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.


Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την αγάπη του για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.


Ταυτόχρονα ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Άρτης τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και να έχει κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Άρτης, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην μοναχική του κουρά, η οποία έλαβε χώρα πριν από 27 έτη, ευχαρίστησε αδελφικά τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και απευθυνόμενος στον λαό που ποιμαίνει, ζήτησε τις προσευχές του για το έργο του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καρδιά μου σας ανήκει...».

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ιερείς από την Μητρόπολη Άρτης και από άλλες Μητροπόλεις, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και πλήθος πιστών.



www.imartis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ