Δήλωση Τσίρκα, για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας



Η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια μέρα τιμής για τους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και τους αγώνες του λαού μας για Λαϊκή Κυριαρχία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. 



Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής δεν σταματάει ποτέ. Για τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο το βάθεμα και η ουσιαστική διεύρυνση της δημοκρατίας υπήρξαν τα επίδικα όλες αυτές τις δεκαετίες.

Οι αξίες της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της λαϊκής συμμετοχής αποτελούν και σήμερα το ζητούμενο. Σήμερα η χώρα οδηγείται έξω από το μνημονιακό καθεστώς της επιτροπείας, η Ελλάδα κλείνει έναν κύκλο πολιτικής και οικονομικής βαρβαρότητας που άνοιξε το 2010 με την υπαγωγή της χώρας στην περιπέτεια των Μνημονίων.

Αυτός ο κύκλος κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Αποκαθίσταται η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας και το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας πιο ελπιδοφόρο για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των μνημονίων και να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης.

Τώρα έχουμε την ιστορική ευθύνη να απελευθερωθούμε από τα δεσμά και τις παθογένειες του παρελθόντος, ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά στη δίνη της λιτότητας και της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας.

Να διευρύνουμε την άσκηση πολιτικών προς όφελος των πολλών. Να ανοίξουμε τον δρόμο για προοδευτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία και για μεγάλες θεσμικές τομές που χρειάζεται ο τόπος.

Αυτό που επείγει σήμερα είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Να συμμετέχουν πιο ενεργά οι πολίτες στα κέντρα αποφάσεων. Να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας. Το οφείλουμε στις νεότερες γενιές. Αλλά και σε αυτούς και αυτές που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την Δημοκρατία και την Ελευθερία στο τόπο μας.

Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ