Στους 80 οι νεκροί από τις πυρκαγιές


- Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους


Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές καταστροφές που ξέσπασαν από τις πυρκαγιές σε Μάτι, Κινέτα, Ραφήνα, Νέο Βουτζά και Αγία Μαρίνα. Σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες και αυτοκίνητα έγιναν στάχτη μπροστά στα μάτια των απαρηγόρητων ιδιοκτητών τους. 



Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, αλλά το Μάτι κάηκε κατά 98%. Εκτίμησε δε συγκεκριμένα ότι έχουν καεί πάνω από 1.500 σπίτια, μεγάλος αριθμός εξ αυτών μάλιστα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην Κινέτα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη περίπου 150 - 200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά σε μικρό ποσοστό αυτών η καταστροφή είναι ολοσχερής.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αυτοψίας από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών σε σπίτια σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν προκύψει συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά την κατάσταση των κτιρίων και σε ποιο ποσοστό οι καταστροφές είναι ολοσχερείς.



Αγωνιώδεις έρευνες για τους αγνοούμενους
Οσο περνούν οι ώρες πάντως κορυφώνεται η αγωνία και για τους αγνοούμενους.
Η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς δεκάδες τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός τους.

Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Μαλλίρη, διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.



Φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού χτένιζαν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν κολυμπώντας στη θάλασσα ενώ κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ήλεγχαν τα σπίτια κουβαλώντας φορεία.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Στους 80 οι νεκροί, φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί

Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό οι νεκροί έχουν φτάσει τους 80. Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 79 θύματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο.

Με δεδομένο ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες (ο ακριβής αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος), αλλά και το ότι έχει περάσει περίπου μιάμιση ημέρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δημιουργεί ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Μάλιστα, χθες, Τρίτη, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου εξέφρασε τον φόβο ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 100.

Πάνω από 180 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, 70 ενήλικες εξακολοθούν να νοσηλεύονται, με 10 εξ αυτών να παραμένουν διασωληνωμένοι. 

kathimerini.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ