Επισήμως 50 οι νεκροί. Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους


Δεν την χωρά ανθρώπου νους την τραγωδία που ξημέρωσε για την Αττική μετά τις φονικές πυρκαγιές το απόγευμα της Δευτέρας με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να είναι επισήμως στους 50!




Στους 50 ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειώνεται ότι εκφράζονται φόβοι πως αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.
Η Πυροσβεστική ζήτησε από τους πολίτες που δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι να επικοινωνούν με το 199

Εισαγγελική εντολή για έρευνα

Παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της εντολής η κυρία Δημητρίου διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στον κ. Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλά παιδιά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, οι σοροί ακόμη 25 ανθρώπων βρέθηκαν στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 50. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την έκταση των πύρινων μετώπων σε Κινέτα, Νέο Βουτζά και Κάλαμο.

 Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι. Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς αρκετούς ανθρώπους.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική και σκόρπισε το θάνατο, ενώ 156 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

 www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης