4 Αυγούστου η Έκθεση στο Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης


Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του με γενικό τίτλο «Εν αρχή ήν...ο τόπος» διοργανώνει εκδήλωση και έκθεση με θέμα «Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ και Ο ΤΟΠΟΣ». 



Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου, 8,30 μ.μ. στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας και θα είναι αφιερωμένη στο έργο του συμπατριώτη μας γλύπτη, δάσκαλου και ευεργέτη της τέχνης και του τόπου, Θόδωρου Παπαγιάννη, ιδρυτή του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βασικά ένα εικαστικό ταξίδι στη γλυπτική μέσα απο το έργο του καλλιτέχνη, με έκθεση έργων του, σχετικές ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική του πορεία, για τη γλυπτική τέχνη και το μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο τιμώμενος καλλιτέχνης, εκπρόσωποι του «Ομίλου φίλων του Μουσείου Παπαγιάννη», του «Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας», του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της «Αδελφότητας Αθαμανιωτών & Κάτω Αθαμανιωτών», καθώς και άλλων προσκεκλημένων φορέων.

Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα και τσίπουρο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2018. Η όλη εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο εκ των ιδρυτών του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης, εικαστικός, Βασίλης Σταύρου αναφέρει σχετικά:

“Με την έκθεση αυτή, πέραν των άλλων θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε την ανάγκη ύπαρξης μουσείων και χώρων για τη σύγχρονη τέχνη στον τόπο μας. Βασικό πλαίσιο της εκδήλωσης ούτως ή άλλως αποτελεί η μεγάλη προσφορά και ευεργεσία του Θόδωρου Παπαγιάννη για τον τόπο μας, με την δημιουργία του ομώνυμου μουσείου, καθώς και η εικαστική διαδρομή του.

Εξ άλλου ή ίδρυση της πινακοθήκης που έχει σχεδιάσει και προωθεί το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο, γίνεται με γνώμονα και αφετηρία το μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης“ στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Στοχεύουμε ακριβώς σε μια παράλληλη πορεία και στο πλαίσιο αυτό οι θεματικές εκδηλώσεις και εκθέσεις που διοργανώνουμε, αποτελούν δείγμα τού πολιτισμικού οράματος που προτείνουμε για την ευρύτερη περιοχή».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ