ΡΟΔΑΥΓΗ: Εκδηλώσεις «Ροδοφέγγαρο 2018»


Ανακοινώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δέκα (10) ημερών του «Ροδοφέγγαρου 2018», το οποίο έχει ενταχθεί στο Πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Αρταίων και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αρχίζουν στις 1 και ολοκληρώνονται στις 16 Αυγούστου έχει ως εξής:

-1 ΑΥΓ - ΤΕΤΑΡΤΗ: Προβολή ταινίας – Ντοκιμαντέρ: «Για τον θεοπόταμο Άραχθο» του φωτογράφου - κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα στην πλατεία. Θα προλογίσει ο φιλόλογος Βασίλης Τάτσης. Ώρα 21.00.

-1 ΑΥΓ – ΤΕΤΑΡΤΗ: Εικαστικά δρώμενα -Εργαστήρια καλλιτεχνικά με την ζωγράφο Σοφία Μπόμπολη. Μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 5 – 105 χρόνων. 1ο Εργαστήρι ζωγραφικής με έναρξη στο χώρο της πλατείας και με κατεύθυνση στις καστανιές. Ώρα: 10:00 – 12:00 2ο Εργαστήρι καλλιτεχνικό – διαδραστικό στη φύση, με έναρξη στην πλατεία και με κατεύθυνση στην πηγή «Μπέσικο». Ώρα 18:00 -20:00

-2 ΑΥΓ - ΠΕΜΠΤΗ: 3ο Εργαστήρι ζωγραφικής για την πολιτιστική κληρονομιά στην πλατεία. Ωρα:10:00 -12:00. Το βράδυ και ώρα: 19:00 θα γίνει το άνοιγμα της έκθεσης των έργων των καλλιτεχνικών δράσεων και παρουσίαση των συμμετεχόντων, και στη συνέχεια ώρα 20:00 τα εγκαίνια ατομικής εικαστικής έκθεσης της ζωγράφου Σοφίας Μπόμπολη στην πλατεία. Λειτουργία εκθέσεων 18:00 – 21:00 καθημερινά.

-3 ΑΥΓ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Παραδοσιακή Βραδιά – 6Ο Φεστιβάλ Χορευτικών Ομάδων με τη συνοδεία της ζυγιάς του Ηλία Πλαστήρα. Συμμετέχουν τα χορευτικά: «Χοροβάτες Αθηνών», Αδελφότητας «Ανωγειατών» Φιλιππιάδας, Χοροτέχνες – Συντροφιά Λαϊκού Ήθους Ιωαννίνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής. Θα παρουσιάσουν χορούς Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου (περιοχής Τζουμέρκων και Μετσόβου), Θεσσαλίας και Καπαδοκίας. Στη συνέχεια γλέντι και ελεύθερος χορός για όλους. Ώρα έναρξης 21:00 στην πλατεία.

-5 ΑΥΓ - ΚΥΡΙΑΚΗ: Αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδαυγής από ώρα 09:00 – 13:00.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1) Απονομή Βραβείου ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ στον πρώτο επιτυχόντα σε Πανεπιστήμιο από Ροδαυγή, στον Ξενώνα NISISTA. Ώρα: 11:00, 2)Απονομή Βραβείου κατοίκων Συνοικισμού Κερασίτσας Ροδαυγής στον δεύτερο επιτυχόντα σε Πανεπιστήμιο από Ροδαυγή ή Πιστιανά, στον Ξενώνα NISISTA. Ώρα 11:00. Ποδηλατικός Αγώνας στο δάσος της Μπιστούρας. Υπεύθυνος διοργάνωσης Χρήστος Ζαρκάδας, καθηγητής φυσικής Αγωγής. Ώρα 18:00 Ποδηλατικά παιχνίδια στην πλατεία.

Ωρα:20:00 -6 & 7 ΑΥΓ – ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ: Αθλητικές Δραστηριότητες από τον Χρήστο Ζαρκάδα. 1η Ημέρα: Αθλητικοί παιδικοί αγώνες στην πλατεία. Ώρα 18:00, 2η Ημέρα: Παιδικά παιχνίδια - αθλητικές δραστηριότητες στο χώρο της πλατείας.

Ώρα 18.00. -10 ΑΥΓ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καραγκιόζης για μικρούς και μεγάλους από το θέατρο «Σκιών» του καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Ηπειρώτη.

Ώρα 20:00 στην πλατεία. -11 ΑΥΓ – ΣΑΒΒΑΤΟ: Προβολή παιδικής κινηματογραφικής ταινίας στην πλατεία

Ώρα 20:30 -14 ΑΥΓ – ΤΡΙΤΗ: Εκδήλωση από τους νέους του χωριού. (Μουσική – προβολή video – έκθεση φωτογραφίας). -16 ΑΥΓ – ΠΕΜΠΤΗ: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους. Ώρα 17:00 στην πλατεία. Σημειώνεται πως

Το Λαογραφικό Μουσείο και οι εκθέσεις ζωγραφικής θα είναι ανοιχτά για το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση των «νέων του χωριού» πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνεργασία της Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Αθήνας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους Φορείς του χωριού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης