Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 14ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού

  • Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και το 1ο Koronisia Sprint Triathlon
Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε το αθλητικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία και είχε ως αποκορύφωμα τον 14ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού. 



Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία αγώνας τριάθλου, ενώ οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου με τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο (beach soccer).

Οι συμμετοχές των αθλητών ήταν από όλη την Ελλάδα, απόδειξη ότι ο Διάπλους χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο γνωστός στο Πανελλήνιο και γίνεται ένα από τα πολύ σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, βάζοντας για τα καλά την Άρτα στο επίκεντρο.

Στον 14ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, που ξεκίνησε από τη Βόνιτσα (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) νικητές αναδείχθηκαν στις γυναίκες οι Βίκυ Κουβέλη από την Αθήνα με χρόνο 2 ώρες 49 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από την Θεσσαλονίκη με 3:15:22 και Ζωή Γείτονα από την Αθήνα με 3:38:38.

Στους άνδρες οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι Νίκος Κουρλιούρος από την Αθήνα με 2:53:51, Γιώργος Χαρίτος από την Άρτα (ο νεαρότερος κολυμβητής, μόλις 18 ετών) με 3:21:40 και Βαγγέλης Χρήστου από τα Ιωάννινα με 3:23:01. Στη γενική κατάταξη πρώτη ήταν η Βίκυ Κουβέλη, δεύτερος ο Νίκος Κουρλιούρος και τρίτη η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Στο τρίαθλο, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λέκος, με χρόνο 1 ώρα 2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Πέτρος Τυρολόγος με 1:04:32 και τρίτος ο Κώστας Τσικρικάς με 1:04:38. Μοναδική γυναικεία συμμετοχή, σε σύνολο 32 αθλητών ήταν εκείνης της  Ανδριάννας Παππά με χρόνο 1:21′:03».

«Ο 14ος Διάπλους του Αμβρακικού αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Άρτα. Μέσω της διοργάνωσης αυτής και των αθλητικών γεγονότων που κάθε χρονιά εντάσσουμε στο πρόγραμμα του διημέρου, στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς και της προβολής και ανάπτυξης του εξαίρετου αυτού οικοσυστήματος του Αμβρακικού, καθώς και την αξία του ίδιου του κόλπου. Επιπλέον, να προβάλλουμε την περιοχή μας, την Άρτα και ιδιαίτερα την Κορωνησία, που αποτελει έναν προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες. Οι συμμετοχές κάθε χρόνο αποδεικνύουν το γιατί ο Διάπλους είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος αγώνας, ενώ για πρώτη φορά διοργανώσαμε πιλοτικά τον αγώνα τριάθλου, ο οποίος ήδη συγκέντρωσε πάρα πολλές συμμετοχές» ανέφερε σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Διάπλου του Αμβρακικού, τους κ.κ. Γιώργο Τσαφούλη και Θόδωρο Σαλαμούρα, οι οποιοι ξεκίνησαν τον αγώνα 14 χρόνια πριν.

Ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση του αθλητικού διημέρου: Την Αστυνομία Άρτας και την Τροχαία Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ) Άρτας, την ΕΔΟΠΑ ΛΕΚ, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας, τον Ερυθρό Σταυρό, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, την ΕΠΣ Άρτας, την Επιτροπή Διαιτησίας (για τους αγώνες beach soccer) τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορωνησίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Κορωνησιωτών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρωταγόρας» Μύτικα Άρτας, τον σύλλογο Γυναικών «Θεά Δήμητρα» για τα εδέσματα που προσέφεραν σε όλους τους παρισταμένους και στους αθλητές, τους συμμετέχοντες σε όλα τα αθλήματα, τους χορηγούς του αγώνα Νερά Κωστηλάτα, Sportshouse, Play 5/5, τα ΜΜΕ για την περιφερειακή και πανελλαδική κάλυψη των γεγονότων, τους ερασιτέχνες φωτογράφους, τους εθελοντές και όλους όσους βρέθηκαν το διήμερο στην Κορωνησία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ