Προκήρυξη 10ης Αθαμανίου Διαδρομής - Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα



O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας διοργανώνει τον 10ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Αθαμάνιο και τερματισμό στο Τετράκωμο.



Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αγώνες Δρόμου · Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα
17: 30 – Περιπατητική Διαδρομή · Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:00 – Αγώνας Δρόμου Σημειώνεται ότι: · Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν. · Δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Αθαμανίου 2 ώρες πριν την έναρξή του. · Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής.

Αναλυτικότερα, • Αγώνας Δρόμου – Αθαμάνιος Διαδρομή Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1051 μ.

 Για την ενίσχυση του αγώνα των αθλητών θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού ανά 4 χλμ. και στο τέλος της διαδρομής. Θα παρέχονται νερά και ισοτονικά ποτά. Τα ισοτονικά ποτά θα παρέχονται στο δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Γενικές κατηγορίες Α. Γυναικών Β. Ανδρών Όσον, αφορά την απονομή επάθλων και αναμνηστικών: · Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους – ες της γενικής κατηγορίας. · Μετάλλια θα δοθούν χρυσό-αργυρό- χάλκινο στους 3 πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας. · Για όλους όσους τερματίσουν προβλέπονται αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Η μετακίνηση των αθλητών και των περιπατητών από το Τετράκωμο προς το Αθαμάνιο, μετά τη λήξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, που προσφέρεται από τη διοργάνωση. • Περιπατητική Διαδρομή Τη διαδρομή ή μέρος της διαδρομής μπορούν όσοι θέλουν να την καλύψουν περπατώντας ξεκινώντας 30 λεπτά νωρίτερα από την κανονική εκκίνηση του αγώνα. Όλοι οι περιπατητές θα δηλωθούν ξεχωριστά πριν την εκκίνηση, θα έχουν νούμερο συμμετοχής, δεν θα συμπεριληφθούν στην κατάταξη, ωστόσο θα πάρουν μετά τον τερματισμό τους μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. •

Πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες: Κιν: 6972260997, κος Κώστας Κοτσιάνης (Γυμναστής) Κιν: 6972507535, κος Ηλίας Γεωργιάδης (Γυμναστής) e-mail: athamaniosdiadromi@gmail.com



  • Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα: https://goo.gl/forms/to8xA9c6f7Tgb0mN2
Ξενοδοχεία
Rouista Tzoumerka Resort Βουργαρέλι
Βίλλα Σοφία Βουργαρέλι
Πάνθωρον Βουργαρέλι
Ξενώνας Όνειρο Βουργαρέλι
Θέασις Βουργαρέλι
Γαλήνη Βουργαρέλι
Ξενοδοχείο Αθάμας Αθαμάνιο
Ελατοφίλητο Αθαμάνιο
Αρχοντικό Σαράι Αθαμάνιο
Αθαμανία Αθαμάνιο
Καταφύγι Καταρράκτη
Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών
Θέασις Ιγκλού Κτιστάδες
Σαλέ Καλύβας Κτιστάδες
Το αρχοντικό των Τζουμέρκων Άγναντα
Ξενώνας Αγκάθι Μελισσσουργοί
Ξενώνας Αλώνι Θεοδώριανα
Ο Ξενώνας του Λευτέρη & της Λουκίας Νεράιδα Τρικάλων
Ξενώνας Κυψέλη Κυψέλη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ