Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Διήμερη επίσκεψη και γνωριμία με την Άρτα του Ρουμάνου Πρέσβη

  • Συνεργασία σε τουριστικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο
Επίσκεψη στην Άρτα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Λουτσιάν Φάτου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Φαγκαράς της Ρουμανίας και της επικείμενης υπογραφής αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Ο κ. Φάτου είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας, το πρωί του Σαββάτου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη όπου ενημερώθηκε για τον Δήμο, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και το προφίλ της ίδιας της Άρτας.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης και Γιώργος Λιλής, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιδήμαρχοι Κώστας Χαρακλιάς και Μιχάλης Βλάχος, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος.

Παράλληλα, έγινε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής που είτε έχουν, είτε επιθυμούν να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα στη Ρουμανία, ενώ την Κυριακή το πρωί υπήρξε συνάντηση στο Επιμελητήριο με παραγωγούς και εκπροσώπους Αρτινών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν στην Ρουμανία.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που εξάγουν στη Ρουμανία, ωστόσο χρειάζεται να αρθούν κάποια εμπόδια που υπάρχουν για τη διευκόλυνσή τους, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρέσβης.
Παράλληλα, ο κ. Φάτου ξεναγήθηκε στην «Πολιτιστική Διαδρομή» που ετοιμάζει ο Δήμος Αρταίων και αφορά την ενιαία ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται μέσα στον Αστικό ιστό της Άρτας.

Ειδικότερα η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του εορτασμού των 137ων «Ελευθερίων» της Άρτας, ενώ παρέστη και στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου