«Θα μας βρουν παντού απέναντι», δηλώνει ο Καχριμάνης


Τα απίθανα κόλπα που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα εισαγωγής γάλακτος από ξένες χώρες και κυρίως τη Γαλλία, το οποίο στη συνέχεια κανείς δεν ξέρει για ποιο προϊόν χρησιμοποιείται και ποιο προϊόν παράγεται, αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.



Όπως αποκάλυψε ο Αλ. Καχριμάνης, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό τον καιρό οι εισαγωγές γίνονται από τη Γαλλία και με δύο πύλες εισόδου.

Η μία είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω εταιρείας που εδρεύει στη Βουλγαρία και η άλλη στην Αττική, ενώ το γάλα διαχέεται στην αγορά μέσω εταιρείας με έδρα την Κύπρο.

Με αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται η προέλευση του γάλακτος το οποίο προφανώς και μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για την Παρασκευή φέτας, είτε για άλλα τυριά ΠΟΠ.

"Προειδοποιούμε ότι αν δεν σταματήσουν άμεσα αυτό που γίνεται σε βάρος του Έλληνα κτηνοτρόφου και της ποιότητας του ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, τη φέτα θα μας βρουν παντού απέναντι.

Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην Ήπειρο και δεν συμβιβαζόμαστε", τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ξεκαθαρίζοντας επίσης πως σε αυτό το «παιχνίδι» δεν συμμετέχουν Ηπειρωτικές γαλακτοβιομηχανίες.

Ο Περιφερειάρχης επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις σχετικά με την σύσταση μίας Διεπαγγελματικής για την φέτα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα προστατεύσει το προϊόν ΠΟΠ αλλά και τους κτηνοτρόφους.

 ixotisartas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης