Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Δήμος Καραϊσκάκη:Επίτιμη Δημότης η Δήμητρα Κοροκίδα


- Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 
Η Δήμητρα Κοροκίδα (Ρετσιανά και Μεγαλόχαρη τα χωριά των γονιών της) είναι αθλήτρια με αναπηρία η οποία ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον Στίβο και το Para Badminton.Το 2005 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα της προκάλεσε σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να μείνει παραπληγική. 

Πριν το ατύχημα ήταν αθλήτρια του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και άλλων τριών κορεάτικων πολεμικών τεχνών με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα. Επί επτά συνεχόμενα έτη (1999-2005), μάλιστα, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Πούμσε, δηλ. το τεχνικό κομμάτι του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.
 

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει σημειώσει από το 2010 και μετά στα Παραολυμπιακά αθλήματα και συγκεκριμένα στον στίβο είναι:
 

α) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2013 στη Λυών στον ακοντισμό με επίδοση που αποτέλεσε ευρωπαϊκό ρεκόρ στη κατηγορία της,
 

β) η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2015 στη Ντόχα στη σφαιροβολία,
 

γ) η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία και του Χάλκινου στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ το 2016 στο Γκροσέτο και
 

δ) η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη σφαιροβολία.
 

Το 2015 και 2016 αναδείχθηκε «Καλύτερη Αθλήτρια με Αναπηρία» στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού ως «Καλύτερη Αθλήτρια με αναπηρία στο Στίβο».
 

Η Δήμητρα εκτός από μια σπουδαία αθλήτρια είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και έντονο το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. 

Είναι ιδρύτρια και προπονήτρια του Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών ΣΑΤΖΑ στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, Αντιπρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Αστικής Εταιρίας «Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους» και Πρέσβειρα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η ημερομηνία της τελετής ανακήρυξης της Δήμητρας Κοροκίδα ως Επίτιμη Δημότη του Δήμου θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου