Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση με Γ. Γραμματικάκη


Το Σάββατο 23 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, συγγραφέα και ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Γραμματικάκη, με τίτλο «Αναζήτηση Εξωγήινης Ζωής: Μύθοι και πραγματικότητα». 




Να σημειωθεί πως σε μια μέρα που σχεδόν την ίδια ώρα πραγματοποιούταν στην πόλη, σχεδόν ταυτόχρονα, τέσσερις εκδηλώσεις πάνω από 700 άνθρωποι, επέλεξαν να απολαύσουν μια εξαιρετική ομιλία- παρουσίαση που απομυθοποίησε στερεότυπες ιδέες όσον αφορά την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τις δυνατότητες – πιθανότητες επικοινωνίας μαζί της.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος σε ένα θέμα που φάνταζε εξειδικευμένο και ίσως να έμοιαζε ότι άπτονταν κυρίως των θετικών επιστημών, ο κ. Γραμματικάκης κατάφερε να του δώσει μια άλλη πιο ελκυστική χροιά.

Με το σαγηνευτικό του λόγο, με στοιχεία φιλοσοφικής σκέψης, με μεταφυσική διάθεση αλλά κυρίως απλοποιώντας τους τεχνικούς όρους όπου χρειάζονταν κατάφερε να κρατήσει το κοινό καθηλωμένο, δηλώνοντας στο τέλος και ο ίδιος ενθουσιασμένος όχι μόνο για την τεράστια προσέλευση του κόσμου αλλά κυρίως γιατί ήταν όχι απλά ένα αμίλητο κοινό αλλά ένα κοινό προσεκτικό. 


Σε κάθε εκδήλωση μας επιβεβαιώνεται κάθε φορά όλο και περισσότερο πως υπάρχει ένα μεγάλο κοινό στην πόλη μας που αναζητά την αλληλεπίδραση με επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους αυτού του βεληνεκούς, που φλέγεται από την επιθυμία να συνομιλήσει, να έλθει σε επαφή μαζί τους, που συγκινείται από τα επιτεύγματά τους και επιδιώκει τη μέθεξη μαζί τους.

Σαν Σύλλογος νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή και αγάπη που μας δείχνετε και σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.


Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την εξαιρετική συνεργασία μας όπως κάθε φορά, τον Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικο για την παρουσία του και την προθυμία συμπαράστασης στο έργο μας, όπως επίσης και τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Ψαθά για την ουσιαστική στήριξη που μας παρέχει, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Αστρολάβος.

 www.ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης