Άρτα: Αύριο η αναζήτηση της εξωγήινης ζωής...!!


- ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Γ. Γραμματικάκης θα είναι στην πόλη μας για να μας μιλήσει, με το μοναδικό και σαγηνευτικό του τρόπο, για την αναζήτηση της Εξωγήινης Ζωής και τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από αυτή. 




Τι είναι αυτό που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Τι είναι αυτό που μας κάνει να αναζητούμε την επαφή με κάτι άγνωστο; Είναι η μοναξιά μας; Είναι μια κάποια θεραπεία της αλαζονείας μας; Είναι ο φόβος για το άγνωστο; Είναι η φύση μας που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη "ορέγεται του ιδέναι"; Είναι όλα αυτά μαζί ίσως.

Αλλά αν υπάρχουν τόσα αστέρια εκεί έξω, περισσότερα από όλους τους κόκκους άμμου όλων των παραλιών και των ερήμων του πλανήτη μας και γύρω από αυτά αμέτρητοι πλανήτες σε τροχιά, θα ήταν αλαζονικό από μέρους μας να θεωρούμε ότι είμαστε μόνοι. Αλλά τότε, τίθεται το ερώτημα που έθεσε ο Fermi: Που είναι οι άλλοι;

 Οι απαντήσεις θα δοθούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.

 Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια του Συλλόγου.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ