Άρτα: Ξενία και Κάστρο ανοιχτά στους πολίτες


Αναλυτική συζήτηση για το Ξενία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας, καθώς ανοίγει πλέον μια νέα σελίδα. 



Πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελούσε η επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείο, όμως όταν η πρόταση απερρίφθη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, τέθηκε σε εφαρμογή η εναλλακτική πρόταση, εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ώστε να λειτουργήσει ως πολιτιστικός πολυχώρος.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης του ΞΕΝΙΑ, τις χρήσεις τις οποίες πρότειναν προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και τα οποία έκαναν λόγο σε αποφάσεις τους για αξιοποίηση του κτιρίου ως καφέ-εστιατόριο και ως έναν πολιτιστικό πολυχώρο, ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη πρόταση αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο.
Μια πρόταση που δεν πέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα αρνητικά.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, στο Ξενία θα λειτουργήσει Καφετέρια και Εστιατόριο (400 τμ), Σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη με εργαστήρια, Αμφιθεατρική σκηνή – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημοτικό Ωδείο, ενώ στον εξωτερικό χώρο προτείνεται διαμόρφωση οικολογικής παιδικής χαρά, χώρος για αθλητισμό ενηλίκων, διαμορφώσεις με παγκάκια και φυτεύσεις και διαμόρφωση οδού εισόδου.

Σε ο, τι αφορά τις επόμενες κινήσεις, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, η μελέτη αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ είναι έτοιμη και δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια, αφού η μελέτη εγκριθεί εκ νέου από το Κ.Α.Σ. θα δημοπρατηθεί η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ σύμφωνα με την απόφαση ένταξης.

"Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει το ΞΕΝΙΑ ως ένας χώρος συνάθροισης Αρτινών και επισκεπτών της πόλης, με τη λειτουργία Καφετέριας και Εστιατορίου (400 τμ), Σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης με εργαστήρια, Αμφιθεατρικής σκηνής – Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, Δημοτικού Ωδείου, οικολογικής παιδικής χαράς, χώρου για αθλητισμό ενηλίκων, διαμορφώσεις με παγκάκια και φυτεύσεις και διαμόρφωση οδού εισόδου. Έτσι, θα είναι το Κάστρο ανοικτό και προσβάσιμο όλο το χρόνο και θα αποτελέσει και πάλι ένα σημείο αναφοράς για όλη την Άρτα", κατέληξε ο κ. Τσιρογιάννης.

 www.epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ