Σάκης Ρουβάς vs Περιφέρειας Ηπείρου για το βιοαέριο


Ο Σάκης Ρουβάς πήγε προ ημερών στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να πείσει τη διοίκηση να αδειοδοτήσει πέντε μονάδες βιοαερίου και παραγωγής ενέργειας μέσω της επεξεργασίας κτηνοτροφικών αποβλήτων στην περιοχή. 



Πρόκειται για μονάδες που στηρίζονται στα απόβλητα χοιροτροφείων και θα λειτουργούσαν στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Όμως, η Περιφέρεια δεν εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους και ο δημοφιλής τραγουδιστής και παρουσιαστής έφυγε από τις συναντήσεις με άδεια χέρια. Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρούν πως δεν υπάρχουν οι χώροι στους οποίους θα διατίθεται το υποπροϊόν από τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων βιοαερίου.

Ο Σ. Ρουβάς φαίνεται, πάντως, πως εξασφάλισε τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Ο κ. Φάμελλος τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου και στελέχη της εταιρείας kIEFER TEK που προωθεί την επένδυση.

Ως εκπρόσωπος συνδέσμου εταιρειών βιοαερίου, στον οποίο συμμετέχει και η kIEFER ΤΕΚ, εμφανίζεται ο γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος προωθεί και άλλες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και στην ενέργεια.

Χθες, μάλιστα, ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, εντός του πλαισίου της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Για να δούμε...

 http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ