Έτοιμοι να πουλήσουν όπλα στην Κύπρο οι Αμερικανοί


- Νομοσχέδιο για την άρση του σχετικού εμπάργκο κατατέθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ 

Το εμπάργκο όπλων, που είχε επιβληθεί εναντίον της Κύπρου το 1987, είναι έτοιμες να άρουν οι ΗΠΑ, καθώς κατατέθηκε στην αμερικανική Γερουσία σχετικό νομοσχέδιο.



Σύμφωνα με το ΡΙΚ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την κατάθεση του νομοσχεδίου από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, εκείνος δήλωσε ότι η Κύπρος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Με την Κύπρο να επιδιώκει να εμβαθύνει τη στρατηγική της εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και οικονομίας να αρθεί το απαρχαιωμένο εδώ και δεκαετίες εμπάργκο όπλων, το οποίο δεν βοηθά πλέον τους στόχους ασφάλειας της Ουάσιγκτον στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία στέλνει το σημαντικό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της ως σταθερή και αξιόπιστη δημοκρατία και βασικός παράγοντας στην αρχιτεκτονική ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο.

 www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ