Επιτυχημένη ορειβασία στη Δρακολίμνη


Την Κυριακή 20 Μαϊου ο ΕΟΣ Άρτας πραγματοποίησε ορειβατική εξόρμηση στη Δρακόλιμνη, ακολουθώντας την κλασσική διαδρομή: Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας - Δρακόλιμνη. 



Στην εξόρμησή μας συμμετείχαν πολλά άτομα με κύριο χαρακτηριστικό τον ενθουσιασμό, την επιμονή και την υπερπροσπάθεια, για κάποιους με μικρή εμπειρία, ώστε με την βοήθεια και την ενθάρρυνση των πιο έμπειρων μελών του συλλόγου να καταφέρουν να φτάσουν όλοι στη Δρακόλιμνη.

Συγκεκριμένα ξεκινώντας από το Πάπιγκο και έχοντας μπροστά και δεξιά μας την κορυφή Αστράκα και τους Πύργους του Πάπιγκου, κινηθήκαμε ως μια συγκροτημένη ομάδα, κάνοντας στάσεις στις 3 βρύσες εφοδιαζόμενοι με νερό (η μεσαία βρύση είχε ελάχιστο νερό), φτάνοντας σε λιγότερο από 3 ώρες στο καταφύγιο.

Από εκεί κατηφορίσαμε προς την Ξερόλουτσα, η οποία τροφοδοτούμενη με άφθονο νερό από έναν καταρράκτη, είχε όψη κάθε άλλο παρά αυτό που δηλώνει το όνομά της.Φτάνοντας στα αλπικά λιβάδια τα βρίσκουμε γεμάτα χρώματα από τα ανθισμένα αγριολούλουδα της εποχής και ανηφορίζουμε προς τη Δρακόλιμνη. Εκεί όπως είναι αναμενόμενο μας περιμένει η απόλυτη ομορφιά.

Μια λίμνη όπου ανηφορίζεις και κοπιάζεις πολύ για να τη φτάσεις και όταν φτάσεις γύρω σου ξετυλίγεται το υπερθέαμα της Τύμφης με τις ψηλότερες κορυφές της: Αστράκα, Γκαμήλα, Λάπατος ενώ στα ανατολικά το βουνό κόβεται απότομα σχηματίζοντας εντυπωσιακές ορθοπλαγιές και προκαλώντας δέος.

Χιονούρες στα πέριξ της λίμνης και επιπλέοντα κομμάτια πάγου ολοκληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό. Και επειδή ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει 3 άτομα τόλμησαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της χωρίς να προκαλέσουν την παραμικρή ενόχληση στους αλπικούς τρίτωνες. Περίπου μία ώρα στάσης στη Δρακόλιμνη και μετά ο δρόμος της επιστροφής.

Μια όμορφη και επιτυχημένη ορειβασία, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει αφορμή για τους νέους φίλους μας να αγαπήσουν το βουνό και να συμμετάσχουν σε πολλές επόμενες εξορμήσεις μας.

 http://eosartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης