Πωλητήριο στη ΔΩΔΩΝΗ;


Κι ενώ ο κλάδος της κτηνοτροφίας δοκιμάζεται, φούντωσαν ξανά οι φήμες πως επίκειται πώληση της ΔΩΔΩΝΗ, από την Strategic Initiatives Foods Ltd., που ελέχει το 93,75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 



Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, αυτή τη φορά στο χορό των συζητήσεων συμμετέχει η NESTLE, που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του συνόλου της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Ιωάννινα, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν δείξει κατά καιρούς–όπως αναφέρουν σενάρια και πληροφορίες της αγοράς- η Friesland Campina (Νουνού), η Optima της οικογένειας Παντελιάδη, όπως και το επενδυτικό fund Deca, του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Βέβαια τα σενάρια αυτά επαναφέρουν στις μνήμες των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2012 που η Δωδώνη το καμάρι της Ηπείρου, πουλήθηκε με συνοπτικές και –όπως κατήγγειλαν κτηνοτρόφοι και κόμματα της τότε αντιπολίτευσης- αδιαφανείς διαδικασίες, στην επενδυτική εταιρία Strategic Initiatives με το ευτελές αντίτιμο των 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλοί τότε είχαν κάνει λόγο για ξεπούλημα μιας συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας με δεσπόζουσα θέση στην αγορά που έδινε και τον τόνο στις τιμές του γάλακτος.

Οι κτηνοτρόφοι, λίγους μήνες μετά την πήληση της ΔΩΔΩΝΗ, είδαν τις τιμές του γάλακτος να κατρακυλούν από το 1 και πλέον ευρώ και να φτάνουν σήμερα στα 70 λεπτά.

Οι κτηνοτρόφοι επίσης θυμούνται , πως η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κυβερνά τη χώρα, είχε «δεσμευτεί» πως θα «ανοίξει τον φάκελο» και θα ρίξει φως στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗ, αλλά όπως και άλλες «δεσμεύσεις», της σημερινής κυβέρνησης πήγαν στον κάλαθο.

www.ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης