Στον Μεσόπυργο ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου


Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, κοιλ. Αχελώου, Μετεώρων και Αγράφων, βρέθηκε χθες στα σχολεία του Μεσοπύργου Άρτας και στα όμορφα μέρη του χωριού 



Ευχάριστη έκπληξη η διοργάνωση ενημέρωσης και ημερήσιου περιπάτου στο δάσος Μεσοπύργου απο τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου χθες 24 Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων .
 


Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Φορέα και Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βαρέλη, συνοδευόμενο από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης οργάνωσαν και παρουσίασαν δράσεις ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλ. Αχελώου, Μετεώρων και Αγράφων, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεσοπύργου.

 Το Εθνικό Πάρκο είναι μια ανοιχτή χερσαία περιοχή περίπου 820 τετρ. χιλ. και ο  κύριος σκοπός ίδρυσής του είναι η διατήρηση της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της άγριας ζωής, παράλληλα με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης, έτσι ώστε όλα τα γνωρίσματα, φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά της προστατευόμενης περιοχής να διατηρηθούν ανεπηρέαστα για τις μελλοντικές γενιές.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης