Εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β στο Αστροχώρι Άρτας


Πολυπληθή ομάδα εργαζομένων - εκπαιδευτών του Ε.Κ.Α.Β. θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη με αντικείμενο :



1) Επείγουσες καταστάσεις: Αρχική εκτίμηση - Αντιμετώπιση
2 ) Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και παροχής πρώτων βοηθειών .
 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος συνολικής διαρκείας επτά (7) ωρών .

Οι εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους στον δεύτερο πυρήνα εκπαιδευομένων που θα απαρτίζεται από τριάντα (30) άτομα. ( ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει ανάλογο σεμινάριο οπου εκπαιδεύτηκε ο πρώτος πυρήνας (30) δημοτών)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσες του Σχολικού κτιρίου του Αστροχωρίου την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ.

Στην δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας και με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος λόγω των απομακρυσμένων περιοχών το έργο των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. είναι ίσως το πιο σημαντικό για όλους μας .

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δήμου το επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθεί στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς αυτόματος απινιδωτής για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Θυμίζουμε ότι ήδη ο Δήμος έχει εγκαταστήσει αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στα απομακρυσμένα χωριά ( Μεσόπυργο , Γρέβια , Αστροχώρι , Πηγές ) ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται μέσω συντονισμένων προσπαθειών και αιτημάτων μας να εγκατασταθούν απινιδωτές σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες !

Στους δημότες που θα παρακολουθήσουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης