Tα Ιόνια Νησιά συνδέονται ακτοπλοϊκά για πρώτη φορά


- Τα δρομολόγια

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέσουν για πρώτη φορά τα Ιόνια Νησιά μεταξύ τους ανακοίνωσε η εταιρεία Ilida Paxos Hydrofoil, δίνοντας «σάρκα και οστά»... 



...στην υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στην Κέρκυρα.

   Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι σε ισχύ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας Ilida Paxos Hydrofoil, από την 1η Μαΐου 2018 έως και τις 31 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

   Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.


ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, «η σύνδεση των Ιονίων Νήσων θα είναι μία νέα πραγματικότητα, που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας Περιφέρειας.

Πολλές φορές υπήρξαν προεκλογικές δεσμεύσεις, από πολλούς, αλλά έρχεται αυτή η κυβέρνηση, σε μη προεκλογική περίοδο, σε χρόνο συγκεκριμένο, μακριά από αυτούς τους πειρασμούς, για να δημιουργήσει αυτήν τη δυνατότητα, η οποία, πιστεύω, εκ των πραγμάτων θα αποκτήσει μία δυναμική, που θα φέρει επιπρόσθετα αποτελέσματα στην περιοχή».

   Παρότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα ναύλα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, εντούτοις το χρόνιο αίτημα των Επτανησίων φαίνεται, σε πρώτη φάση, να ικανοποιείται.

 http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ