Γ. Στύλιος:Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταργεί τον ΟΓΑ


 - Αγρότες και παραγωγοί θα πληρώσουν το κόστος 

 Για τις επιπτώσεις που έχει στους αγρότες, η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α) μίλησε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του:



 Σήμερα επικυρώνουμε την απόφαση που είχε λάβει η Κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο να κλείσει τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Ήταν ο Οργανισμός στον οποίο οι αγρότες της πατρίδας μας ήταν ασφαλισμένοι και έπαιρναν τις συντάξεις τους. Τι λέμε λοιπόν στους αγρότες; Ότι πλέον θα εξυπηρετούνται θα συναλλάσσονται, από τον ΕΦΚΑ, το παλιό ΙΚΑ. Μέχρι τώρα υπήρχαν οι ανταποκριτές του ΟΓΑ όπου μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, των αγροτών και των παραγωγών εξυπηρετούνταν από αυτούς.

 Άρα, λοιπόν, λέμε στον Έλληνα αγρότη, σε αυτόν που ζει στις ορεινές περιοχές, που ζει σε απομακρυσμένες περιοχές, σε αυτόν που ζει σε νησιωτικές περιοχές, ότι θα πρέπει να πηγαίνει στα καταστήματα του ΙΚΑ στην πόλη του Νομού του. Και μιλάμε για αγρότες –γνωρίζετε και εσείς τα επίσημα στοιχεία- όπου οι περισσότεροι είναι μεγάλη σε ηλικία και δεν γνωρίζουν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών μέσων.

Έχουν μάθει να εξυπηρετούνται διά ζώσης, από την παρουσία τους στην αρμόδια υπηρεσία. Επίσης, γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και το γνωρίζουμε και όλοι και οι Έλληνες πολίτες, ότι ο ΟΑΕΔ είναι ένας οργανισμός ο οποίος δίνει μια σειρά από επιδόματα, τα οποία διαχειρίζονται απ’ αυτόν τον οργανισμό.

Μήπως θα υπάρχει ξανά μία διπλοεπικάλυψη και αλληλοεπικάλυψη όταν φτιάχνετε και έναν νέο οργανισμό; Και εδώ έρχεται η συνήθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δημιουργεί επιπλέον αχρείαστες κρατικές δομές όπου θα χρειαστούν να στελεχωθούν. Και θα φτιάξουμε μια νέα σειρά συμβασιούχων, μία σειρά από όμηρους για να μπορούμε να τους εκβιάσουμε για ψηφοθηρικούς λόγους στο μέλλον.

Το πιο βασικό είναι ότι έχουμε ένα νομοσχέδιο χωρίς προγραμματισμό, έχουμε ένα νομοσχέδιο στο οποίο δεν υπάρχουν μελέτες που να υπολογίζουν το κόστος που χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτός ο οργανισμός και να προβλέπουν τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η εκάστοτε κυβέρνηση, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε και να εξασφαλίσουμε και τη σύνταξη των Ελλήνων αγροτών και τα προνοιακά επιδόματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ