Άνοιξε η συζήτηση για το Διοικητήριο στην Άρτα


 -Έναυσμα η ερώτηση της Αναστασίας Σίμου για το ΚΕΝ Άρτας -Αλ. Καχριμάνης: «Δεν μπορεί το διοικητήριο να είναι πάνω από τις καφετέριες» 



Μια παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αναστασίας Σίμου - Τάσιου, στη προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το μέλλον του ΚΕΝ Άρτας, άνοιξε τη συζήτηση για το Διοικητήριο της Άρτας, που αποτελεί αίτημα ετών, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της περιφέρειας να είναι διάσπαρτες σε ενοικιασμένα κτίρια στη πόλη της Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Σίμου- Τάσιου, μιλώντας στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβούλιου κάλεσε τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, να κάνει κάτι για την παραπέρα αξιοποίηση του Στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, του οποίου η λειτουργία του ως ΚΕΝ καταργήθηκε.

Στη διαλογική συζήτηση που υπήρξε στη συνέχεια, ακούστηκε μέχρι και η πρόταση από Γιαννιώτη Περιφερειακό Σύμβουλο, πως το Στρατόπεδο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως Διοικητήριο, κάτι που δεν απορρίφθηκε σαν σκέψη, αν και ο Αλέκος Καχριμάνης, επέμενε στην πρόταση που είχε κατατεθεί παλιότερα για το Στρατόπεδο Παπακώστα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Άρτα "έχει Πρωθυπουργό και Υπουργό. Είπαν ότι κάτι θα βρούνε για το στρατόπεδο". Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την έκδοση ψηφίσματος που θα απευθυνθεί προς τους αρμόδιους, "ώστε το στρατόπεδο να έχει ζωή".

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με την ευκαιρία, στην έλλειψη διοικητηρίων σε Άρτα και Πρέβεζας, λέγοντας τα εξής: «Ως προς την περιοχή της Πρέβεζας και την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα, να σας ενημερώσω πως μέσω του Περιφερειακού Ταμείου χρηματοδοτούνται ειδικές μελέτες για τις εγκαταστάσεις. Επίσης, για την Άρτα είχαμε καταθέσει πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου (σ.σ.: «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ»).

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη της τόνισα την αναγκαιότητα να επιμείνουμε λίγο ακόμη σε αυτό το αίτημα. Σε διαφορετική περίπτωση τότε θα στραφούμε στο κτίριο του παλιού ΚΤΕΟ στους Αγίου Αναργύρους, για να γίνει εκεί το Διοικητήριο. Δεν μπορεί το διοικητήριο της Άρτας να είναι πάνω από τις καφετέριες».

Μετά από πρόταση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αναστασίας Σίμου - Τάσιου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για το μέλλον του ΚΕΝ Άρτας. -Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι με την επικείμενη αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού χάρτη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθούν οι σχολές και τα τμήματα που ήδη λειτουργούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου.

Ειδικά για την Ηγουμενίτσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο- ψήφισμα του οποίου είχε διαβιβαστεί στο Σώμα- και γενικότερα με τη θεσπρωτική κοινωνία, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης του μοναδικού τμήματος ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, προτείνει τη μετεξέλιξή του και παράλληλα την προσθήκη ενός ακόμη τμήματος, όπως συμβαίνει ήδη για άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του περιφερειακού συμβούλου Ηλία Γκεσούλη. Στο ήθος, στον χαρακτήρα και στην εν γένει προσφορά του αναφέρθηκαν συνοπτικά η προεδρεύουσα της συνεδρίασης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πολυξένη Ταπραντζή- Κοίλια, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Κωνσταντίνος Μπασιούκας. Τον Ηλία Γκεσούλη, διαδέχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Ιωάννης Ντάλλας.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ