Αθαμάνιο… Τα βοοειδή αλωνίζουν στο χωριό!!!


Το Αθαμάνιο αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κι αυτό βοήθησε ώστε το ορεινό χωριό των Τζουμέρκων να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο. 

Τώρα το Αθαμάνιο τείνει να αποσπάσει και πάλι το πανελλήνιο ενδιαφέρον εξ αιτίας των σκηνών… απείρου κάλλους, με… πρωταγωνιστές τα βοοειδή και θεατές τους κατοίκους και τους επισκέπτες. 



Τα ανεπιτήρητα έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για την περιοχή και το πρόβλημα δυστυχώς συνεχώς διογκώνεται. Πριν από δύο μήνες περίπου το θέμα και οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Τότε είχε αποφασιστεί η επιβολή τριών προστίμων για τα ανεπιτήρητα. Όπως όμως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η είσπραξη των προστίμων δεν έχει γίνει ενώ τα βοοειδή εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανενόχλητα. Κήποι, κτήματα, αυλές σπιτιών, δρόμοι είναι στην διάθεση των κοπαδιών.

Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες ενώ εξαιρετικά σοβαροί είναι οι κίνδυνοι τραυματισμών ή και θανατηφόρων ατυχημάτων.

Δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκε για πολλοστή φορά η Αστυνομία και κατέγραψε την παρουσία κοπαδιών των 7 και 20 βοοειδών αντίστοιχα στους δρόμους και τα χωράφια στη μέση του Αθαμανίου, γεγονός στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί καθημερινό φαινόμενο σε διάφορα μέρη της τοπικής κοινότητας και κυρίως τα βράδια σε απόσταση 10-15 χιλιομέτρων από τους σταύλους τους.

«Επειδή δεν είναι επιτρεπτό και ανεκτό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει και σε απελπισμένες αυτοδικίες, πρέπει ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ο Δήμαρχος και οι επιτροπές να εφαρμόσουν τον Νόμο, δηλαδή να εισπράξουν τα πρόστιμα και να δραστηριοποιήσουν τα μέλη τους να περισυλλέξουν τα ανεπιτήρητα, να τα φυλάξουν σε 24ωρη βάση, για να μην τα ξανακλέψουν και να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία.

 Οι προϊστάμενες αρχές των Δήμων να ελέγξουν την τήρηση των Νόμων από τη Δημοτική αρχή. Όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν σχέση με το πρόβλημα να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση επίλυσης αυτού του προβλήματος που δυστυχώς έχει χρονίσει αδικαιολόγητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων».

 .epiruspost.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ