Γιαννούλης:"Θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας"...


 ...Εάν κλείσει το τραπεζικό κατάστημα στο Κομπότι

Με την επιστολή που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς και κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη ,παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα,... 




...ενώ σε αντίθετη περίπτωση «θα σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας» όπως υπογραμμίζεται σχετικά....

Αναλυτικά, στην επιστολή του κ. Γιαννούλη προς την Τράπεζα Πειραιώς  επισημαίνονται τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Πληροφορηθήκαμε ότι δεκάδες  τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα κλείσουν!  Αυτό μας είπαν επιβάλλουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας τους!

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των συνδημοτών μου, επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου διαμαρτυρία για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος στο Κομπότι.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται καθημερινά και το κλείσιμο του καταστήματος θα  αποτελέσει την «ταφόπλακα» της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Νικολάου  Σκουφά και της ευρύτερης περιοχής της  Β.Δ. Αιτωλοακαρνανίας.

Κυρίως όμως θα αποδυναμωθεί ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο κληθήκαμε και καλούμαστε να εξυπηρετούμε. Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οριστική σας απόφαση να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω καταστήματος έχει ήδη  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες του Δήμου .

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως Πορτοκάλια, Μανταρίνια, Ακτινίδια, Ελιές, Κηπευτικά κλπ, την κτηνοτροφία κυρίως των χωριών του Βάλτου, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν κυρίως την μεταποίηση των τοπικών προϊόντων   και των τουριστικών καταλυμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός της αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια της ύπαρξης δομών και υποδομών που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους, θα ενισχύουν την συγκράτηση του πληθυσμού και θα τονώνουν την τοπική οικονομία.

Από το κατάστημα της Τράπεζάς σας στο  Κομπότι   εξυπηρετούνται χιλιάδες συντοπίτες μας της ευρύτερης περιοχής και κυρίως τα χωριά της Β.Δ. Αιτωλοακαρνανίας μέχρι επάνω στον Εμπεσσό και μέχρι κάτω στη Συκούλα-Μενίδι κ.λπ.

Ακόμα και χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη κατευθύνονται στο κατάστημα της Τράπεζάς σας στο Κομπότι, ενώ, καθώς ολοκληρώνεται ο επαρχιακός δρόμος Κομπότι -Δημαριό, θα προστεθούν και άλλα χωριά που θα εξυπηρετούνται από εσάς.
Σε γενικές γραμμές το κατάστημα Κομποτίου εξυπηρετεί πάνω από 20.000 πολίτες, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω και του εποχικού πληθυσμού ,υπερβαίνει τους 25.000 κατοίκους.

Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας χρησιμοποιεί το κατάστημα της Τράπεζάς σας για τις οικονομικές κινήσεις του Δήμου Νικολάου Σκουφά με εκατοντάδες υπαλλήλους, προμηθευτές και εργολάβους που εξυπηρετούνται από αυτό.

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωφελής  Επιχείρηση  του Δήμου μας με το ανάλογο προσωπικό τους χρησιμοποιούν επίσης το κατάστημά σας και είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Εκτιμούμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στο Κομπότι  καθώς επίσης και για τα δύο ΑΤΜ σε Πέτα και Νεοχώρι. Επιπλέον κρίνουμε ότι δεν είναι δυνατό να σταθμίζονται τα πάντα με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής. Εξάλλου δε μπορείτε να υποτιμάτε και μια άλλη διάσταση της σύγχρονης Τραπεζικής δραστηριότητας που είναι αυτή της άσκησης κοινωνικής πολιτικής  που συνιστά σίγουρα μια μορφή επένδυσης έστω και μακροπρόθεσμης.

Παρακαλούμε , λοιπόν, να αναθεωρήσετε την απόφασή σας που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας ή να εξαιρέσετε το Κατάστημα Κομποτίου από τον πίνακα των υπό κατάργηση Καταστημάτων της Τράπεζάς σας, λαμβάνοντας υπόψη και ένα πρόσθετο στοιχείο που διαφοροποιεί τον Δήμο μας από κάθε άλλον στην Ελληνική Επικράτεια, την μεγάλη ιστορία μας. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε και εμείς ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και μοιραία θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Κομπότι, αναμένουμε την απάντησή σας.



                                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης