Τσεκ σε περίπου 7.500 δικαιούχους σε Αρτινούς αγρότες- κτηνοτρόφους


Επιπλέον ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αποτελούν τα περίπου 4 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης οικονομικού έτους 2017 την περασμένη εβδομάδα. 




Το ποσό αφορούσε σε περίπου 7.500 δικαιούχους αγρότες κτηνοτρόφους και αποτελούσε την δεύτερη και εξοφλητική δόση των γνωστών και ως «δικαιωμάτων», αποτελούμε από το υπόλοιπο του ποσού της βασικής ενίσχυσης και το λεγόμενο «πρασίνισμα».

Το ποσό που πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στο νομό ως δεύτερη δόση και εξόφληση της Ενιαίας ενίσχυσης ήταν περίπου ίσο με την πρώτη δόση που είχε καταβληθεί τον Οκτώβριο, αποτελώντας μια οικονομική ανάσα και κυρίως ενίσχυση στην τοπική οικονομία.

Το ποσό αυτό θα συμβάλει ώστε να καλυφτεί και μέρος των εξόδων καλλιεργητικής φροντίδας που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την συλλογή και των τελευταίων ποσοτήτων εσπεριδοειδών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο στάδιο της διακίνησης.

Στο μεταξύ δυο εβδομάδες νωρίτερα είχε καταβληθεί το σύνολο των υπολοίπων αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ, που αφορούσε στο 11% για ζημιές το 2016 και το υπόλοιπο 20% για ζημίες του Ιανουαρίου 2017.

Το μεγαλύτερο μέρος ίσο με το 80% της αποζημίωσης για τις ζημίες του παγετού του Ιανουαρίου 2017 είχε καταβληθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Με τη νεότερη πληρωμή, έγινε εξόφληση από τον ΕΛΓΑ σε όποιες αποζημιώσεις αφορούσαν ασφαλισμένους παραγωγούς αγρότες –κτηνοτρόφους στην Άρτα.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης