Άρτα: Θα εκποιηθούν 26 ακίνητα αρχές του χρόνου


Εκατόν δέκα συνολικά ακίνητα σε όλη την Ήπειρο, έχουν εγγραφεί προς πλειστηριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα! Κι αυτά για τους πρώτους μήνες του νέου έτους.. 




Αναλυτικά στα Γιάννενα πρόκειται να εκποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, 62 ακίνητα. 52 από τράπεζες , ένα από ασφαλιστική εταιρεία και οκτώ από κατασχέσεις ιδιωτών σε βάρος ιδιωτών.

Στην Άρτα θα εκποιηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα 23 ακίνητα 20 οφειλετών σε τράπεζες και 3 σε ιδιώτες, ενώ από τα 10 ακίνητα που έχουν εγγραφεί στην Πρέβεζα, 8 αφορούν σε τράπεζες και 2 σε ιδιώτες.

Στην Θεσπρωτία βγαίνουν σε πλειστηριασμό 15 ακίνητα, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου.
Αυτό που πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας και μάλιστα με επισπεύδοντες τους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου Γραικοχωρίου και Αγίας Τριάδος Γραικοχωρίου.

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαΐου 2018, στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας ενώπιον συμβολαιογράφου με πρώτη προσφορά τις 130.000€ η οποία είναι η εμπορική άξια του ακινήτου, ενώ η έκθεση του πλειστηριασμού ολογράφως αναφέρει το ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ!

Είχε προηγηθεί κατάσχεση του ακινήτου μετά από την απόφαση 91/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, για οφειλή του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τον Ιερό Ναό Δημητρίου Γραικοχωρίου, ύψους 42.083,09 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε αποζημίωση εκκλησιαστικής περιουσίας η οποία απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες του σχεδίου πόλεως!

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το οφειλόμενο πόσο, συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας και εξοφλήθηκε με την 4η δόση οπότε και κατατέθηκε στο τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Γραικοχωρίου την ημέρα της κατάσχεσης (12/09/2017), χωρίς όμως κι ενώ μεσολάβησαν σχεδόν δύο μήνες η εκκλησία να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης και να επιτρέψει την ανάρτηση του πλειστηριασμού στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα!
 
 epiruspost.gr/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ