Ο ΙΣ Άρτας καταδικάζει το περιστατικό στον Ευαγγελισμό


Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς , πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας. 



Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι προπηλακισμοί σε βάρος ενός γιατρού, αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνίας μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπως δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους και εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά.

Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας. Για τους λειτουργούς της Υγείας που παραβαίνουν το όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για την τιμωρία τους.

Το επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα πολλά επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στο χώρο της Υγείας και δυστυχώς το κράτος αδυνατεί να παράσχει την απαιτούμενη ασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια η βία έχει αναδειχτεί σε σύγχρονη κοινωνική μάστιγα και η οποία ουσιαστικά στρέφεται κατά της ίδιας της κοινωνίας.

Προκειμένου να συμβάλλουμε στην εξάλειψη του αυτού του φαινομένου , καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν στην άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο χώρο εργασίας τόσο για την υγεία αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων και ασθενών.

Η βία γεννά βία και αυτό είναι αποδεκτό. Η Κυβέρνηση φέρνει ηθική ευθύνη για τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, με τους ίδιους πρωταγωνιστές . Όφειλε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καταδικάσει και να αναδείξει αυτούς οι οποίοι έχουν τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας λεκτική ή σωματική από όπου και αν προέρχεται. Οφείλουμε να απομονώνουμε κάθε μορφή της και ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Απαιτούμε τον προβλεπόμενο σεβασμό προς το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στον ευαίσθητο τομέα υγείας για το τεράστιο έργο που επιτελούν και δεν δεχόμαστε καμία αήθη επίθεση εναντίον μας. Εκ του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης