Master plan για ανάπτυξη ιαματικών πηγών της Ηπείρου


Μία ολοκληρωμένη και σύνθεση παρέμβαση, με στόχο να εντάξει τις ιαματικές πηγές στον διεθνή τουριστικό χάρτη, επιχειρεί η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου (master plan) το οποίο εκπονεί.



Τις βασικές αρχές και τους στόχου του σχεδιασμού παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Μάλιστα το σχέδιο της Ηπείρου αποτέλεσε το καλό παράδειγμα, τόσο σε επίπεδο συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης όσο και σε επιχειρησιακό.

Όπως τόνισε η κ. Καλογιάννη, σκοπός της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η βιώσιμη ανάπτυξη καθώς σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο κανείς δεν χρηματοδοτεί οποιονδήποτε, αν για το σκοπούμενο έργο ή ενέργεια, δεν είναι τεχνικοοικονομικά κατοχυρωμένες οι προσδοκώμενες αξίες και προσδιορίσιμος ο χρόνος της κτήσης τους.

«Η επιχειρηματική επιτυχία και η κατάκτηση οικονομικών και κοινωνικών αξιών, δεν είναι δυνατόν να αποσκοπεί και να εξαντλείται σε μία επιδοτούμενη χρηματοδότηση. Εμείς επιθυμούμε μία βιώσιμη ανάπτυξη και όχι μία επιδοτούμενη κατασκευή υποδομών και κτήση πάγιων στοιχείων.

Επομένως, η εκπόνηση του Γενικού Επιχειρηματικού Σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του τομέα των Ιαματικών Λουτρών στην Ήπειρο, ήταν απαραίτητο να διέπεται από το σύνολο των τεχνικοοικονομικών αρχών και στοιχείων, εκ των οποίων θα τεκμηριώνεται η οικονομική ευστάθεια και η βιωσιμότητα των έργων αυτών» επεσήμανε η κ. Καλογιάννη.

Έτσι για έναν τομέα που συνδυάζει τον ιατρικό, τον διατροφικό και τον τουριστικό χαρακτήρα, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην διασφάλιση και την τήρηση των πρότυπων ποιότητας και εσωτερικής λειτουργίας που αφορούν στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο.

Και για να μην χαθεί το κρίσιμο ανταγωνιστικό στοιχείο, τα πρότυπα αυτά ακολουθούνται απαρέγκλιτα στο σύνολο των διαδικασιών που διέπουν την λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Οι κύριες ιαματικές πηγές στην Ήπειρο είναι πέντε. Ο Αμάραντος και τα Καβάσιλα στην Κόνιτσα, τα Παλιοσάραγα στην Πρέβεζα, το Χανόπουλο στην Άρτα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Και βέβαια σε αυτές τις πηγές, απαντώνται τρεις διαφορετικές μορφές ιαματικού φυσικού πόρου. Νερό, πηλός και η μοναδική στην Ελλάδα περίπτωση, αυτή του ατμού στον Αμάραντο Κόνιτσας.
 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ