Σε πλήρη λειτουργία οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρταίων


Σε πλήρη λειτουργία έχουν τεθεί οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρταίων, προσφέροντας υπηρεσίες σε 500 βρέφη και νήπια ηλικίας από 12 μηνών έως 5 ετών (προνήπια). 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Δήμου Αρταίων, Μιχάλη Κοτσαρίνη, από σήμερα όπερ και θα αναπληρωθεί με δίμηνη πρόσληψη ένα κενό που δημιουργήθηκε λόγω άδειας λοχίας θα τελεί σε πλήρη λειτουργία και το νέο τμήμα στον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κοτσαρίνης, ανέφερε ότι η έναρξη έγινε και στους 12 εν συνόλω σταθμούς του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου και από της 4 του μήνα άρχισαν να παρέχονται υπηρεσίες πρώτα στα βρέφη και σταδιακά σε όλα τα νήπια.

Από το συνολικό αριθμό τα 100 παιδιά είναι βρέφη ενώ παράλληλα στο τρέχον πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ από τα 500 παιδιά που παρέχονται υπηρεσίες τα 230 είναι με το γνωστό voucher και 270 χωρίς να επιδοτούνται τα τροφεία τους από το ΕΣΠΑ.

Η ενίσχυση για τις περιπτώσεις δικαιούχων του προγράμματος ήτοι άνεργες μητέρες ή εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα, ανέρχεται για τα βρέφη στα 2.900 ευρώ και στα νήπια σε 2.300 ευρώ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον ίδιο από το ίδιο έχουν καλυφτεί όλες οι θέσεις όμως αναμένεται από τα νήπια που ήδη βρίσκονται στις δομές του Δήμου να υπάρξουν και επιπλέον περιπτώσεις με κάλυψη δαπανών από το ΕΣΠΑ.

«Κάθε φορά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της πρώτης κατανομής σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για κάθε περιοχή από την Διαχειριστικής Αρχή και ακολουθεί δεύτερη κατανομή με κάποια επιπλέον voucher, τα οποία θα δοθούν σε όσους είχαν ενημερωθεί ότι κρίνονται δικαιούχοι όμως ελλείψει προϋπολογισμού δεν εντάχθηκαν στην πρώτη φάση στο πρόγραμμα.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει δεύτερη κατανομή στα υπόλοιπα διαθέσιμα του προγράμματος και αυτά θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου», εξήγησε.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης