Προς ολιγόμηνη αναβολή οι αυτοδιοικητικές εκλογές…


- Ως το τέλος του έτους ο νέος νόμος

Ολιγόμηνη αναβολή αναμένεται να πάρει η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών το 2019. Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν κανονικά τον Μάιο του 2019. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του ίδιου έτους, πιθανότατα το Νοέμβριο.



Αυτή είναι μία από τις αλλαγές που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του συνολικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News ερωτηθείς αν η απόφασή του για μετάθεση του χρόνου των δημοτικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019 είναι οριστική, απάντησε ότι αυτή θα είναι η εισήγησή του στο πλαίσιο του νέου νόμου.

«Αυτή θα είναι η προσωπική μου εισήγηση, στο πλαίσιο του νόμου που επεξεργαζόμαστε για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αυτοδιοίκηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση θέλει να μην συσχετίζονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, όπως συνέβη το 2014 και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην αναβολή τους.

Ο νέος νόμος, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών τόσο σε συνεντεύξεις του όσο και κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με την Ένωση Περιφερειών, αναμένεται να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Το σύνολο των αλλαγών αυτών θέλουμε να κατατεθεί ως νομοσχέδιο μέσα στο 2017, ιδεατά πριν το Δεκέμβριο. Ο στόχος είναι μέσα στο 2017 να έχουμε το νέο πλαίσιο που θα διέπει την αυτοδιοίκηση.
Είναι μία δουλειά αρκετά δύσκολη που αφορά πολλά υπουργεία ... υπάρχει δουλειά που δεν έχει γίνει παλαιότερα. 

Πρέπει να μάθουμε ότι όταν νομοθετεί ένα υπουργείο πρέπει να συνεργάζεται με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, να έχουμε ένα μοντέλο νομοθέτησης ολοκληρωμένο και σωστό», ανέφερε πρόσφατα ο κ. Σκουρλέτης.

Το βέβαιο είναι ότι ο νέος νόμος θα φέρει την απλή αναλογική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους ανθρώπους της να καταθέτει ήδη σειρά προβληματισμών για τον τρόπο λειτουργίας των δήμων πέραν του 2019.

 epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης