Αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση οδηγούνται εκτός ρύθμισης οφειλέτες του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ


- Επιβαρύνονται με υπέρογκες προσαυξήσεις. 

Το θέμα των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση στο τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. 



Ειδικότερα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις αρχικές αποφάσεις ρύθμισης οφειλών, (με βάση τις διατάξεις των άρθρων 112-116 του Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ), στις οποίες είχε υπαχθεί κατά το παρελθόν μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας.

Οι οφειλέτες, τονίζει ο κ. Στύλιος, παρόλο που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, έλαβαν ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις ειδοποιήσεις αυτές διαπίστωσαν ότι οι ρυθμιζόμενες οφειλές είχαν προσαυξηθεί με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα ποσά των μηνιαίων δόσεων.

Δεδομένου ότι η διάρκεια της «προσωρινής» ρύθμισης στις περισσότερες περιπτώσεις υπερέβαινε την πενταετία, οι ασφαλισμένοι ουσιαστικά θεωρούσαν ότι πρόκειται για μόνιμη ρύθμιση την οποία είχαν εντάξει στις πάγιες οφειλές τους.

Επιπλέον, θεωρώντας ότι η ρύθμιση είναι οριστική, δεν έκαναν ενέργειες προκειμένου να ευεργετηθούν από μεταγενέστερες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να τεθούν εκτός ρύθμισης.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: • Πόσοι είναι ανά περιφερειακή ενότητα οι συμπολίτες μας που υπάγονται σε αρχικές αποφάσεις ρύθμισης των οφειλών τους στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ; • Που οφείλονται τα πρόσθετα τέλη που καλούνται να εξοφλήσουν οι οφειλέτες; • Προτίθεστε να επαναφέρετε στην αρχική ρύθμιση έστω τη μερίδα των πολιτών που μέχρι πρόσφατα ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ