Αρτα:Σήμερα στο Δημαρχείο η σύσκεψη για Αμβρακικό


Πρόσκληση για σύσκεψη σε Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους «Πλώρη» για μια νέα «ΑΝΑΣΑ» του μεγαλύτερου υγροβιότοπου της Δυτικής Ευρώπης βάζουν σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, όλοι οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι και εμπλεκόμενοι φορείς πέριξ του Αμβρακικού. 



Τα… πανιά ανοίγουν με πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων έχοντας απευθύνει προσκλήσεις για να καθίσουν το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι διαλόγου οι δυο περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Αλέξανδρος Καχριμάνης και Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες των νομών που γειτνιάζουν με τον Αμβρακικό ήτοι Άρτας Β. Ψαθάς, Πρέβεζας Ευστρ. Ιωάννου, Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Παν. Πατρών Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, καθώς επίσης οι δήμαρχοι Πρέβεζας, Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, και Νικολάου Σκουφά, όπως και αλιευτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της περιοχής.

Παράλληλα προσκλήσεις έχουν σταλεί και στους εκπροσώπους του Τουρισμού των περιοχών αυτών ήτοι του Συλλόγου Ξενοδόχων και καταλυμάτων Άρτας «ο Άραχθος», Γεωργία Πατέντα, ξενοδόχων Πρέβεζας Ιωσήφ Ντούσκα και Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστο Κωστακόπουλο, καθώς και τους προέδρους των Επιμελητηρίων των τριών νομών.

Σκοπός της συνάντησης σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη που ανέλαβε την πρωτοβουλία αποτελεί η καταγραφή όλων σημαντικών ζητημάτων και αντίστοιχων έργων που αφορούν σε κάθε τομέα γύρω από τον υγροβιότοπο ήτοι προστασίας, υποδομής, ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, τουρισμού κλπ, ώστε οργανωμένα να διεκδικηθούν πιστώσεις Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, μέσω του ΕΣΠΑ, κάτι ανάλογο με το μεγάλο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, που παλαιότερα είχε σχεδιαστεί.

 Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Δημαρχείου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης